Ez a párna lehet az utazók egyik Szent Grálja

A Travel+Leisure cikkének írója szerint, és ezzel mi is egyet értünk, rendkívül macerás dolog utazás közben aludni. Vannak persze olyanok, akiket semmilyen rázkódás, kényelmetlen testhelyzet, vagy kőkemény felület sem tart vissza attól, hogy tátott szájjal horkoljanak, míg utastársaik karikás szemekkel és irigyen nézik. Vannak ilyenek is. De nem sokan.

Mindenki alszik, ahogy tudForrás: MinDof/Shutterstock

De még akkor is, ha egyébkén nem esik nehezünkre elaludni egy nyugodtabb helyzetben, egy repülőn, vagy egy buszon már nehezebben hozzuk a formánkat. Persze ma már rengeteg párna létezik, amelyek ezt a problémát hivatottak megoldani, gondoljunk csak a vállakon pihenő banán alakú megoldásra, de ezek gyakran messze vannak az ideálistól. Mint ahogy a cikk írójának is, sokszor az utazó problémája, hogy nem tud szimpla ülő helyzetben elaludni, ha viszont nekidől mondjuk a vonat falának, vagy épp egy előtte lévő lehajtható asztalkára, akkor az nagyon kemény és kényelmetlen. Lehet persze összehajtogatott pulcsit gyömöszölni a fejünk alá, csakhogy az előbb utóbb lecsúszik, behorpad, annyi.

És a megoldás? Nos, a beharangozott párna alakja leginkább egy túlméretezett konyhai kesztyűre hasonlít, csak épp párnásabb, illetve viselőjének ujjai szabadon mozognak benne. Mivel sokan amúgy is a fejük alá tett kézzel alszanak, így szundi előtt elég egyszerűen felhúzni a kesztyűt, és odatenni a kezünket, ahová az adott helyzetben a legkézenfekvőbbnek tűnik.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

When life hands you a Monday, sleep on it.

OSTRICHPILLOW® (@ostrichpillowofficial) által megosztott bejegyzés,

A kesztyű, mely korábban akkora siker volt, hogy az Amazon.com-on elkapkodták, most újra kapható, és 40 dollárba, azaz körülbelül 12 000 forintba kerül. Persze felmerülhet a kérdés, hogy „ennyit egy párnáért?" De ha valaki mondjuk egy félnapos repülőútra indul, akkor talán érdemes elmerengeni egy ilyen megoldáson is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek