Ezekben a hotelekben lehet a legjobban szundítani

Az alvás világnapja kapcsán több információ is kering a neten. Van, ahol március 13-at, van, ahol 15-öt, máshol pedig még későbbi időpontot adnak meg. A pontos nap most nem is annyira érdekes, inkább az ahhoz kapcsolódó események.

Magyarországon tegnap adták át a Sleepfriendly Hotel/Alvásvarát Szálloda díjakat. Ezt minden évben egy budapesti, egy vidéki és egy külföldi szálloda nyerheti el – idén a fővárosban a Hilton Budapestben, míg vidéken a siófoki Mala Gardenben lehet a legjobban szundítani a szakértők szerint. A Turizmus Online felsorolja az alvásbarát hotelek ismérveit is: a szobáknak kulturáltnak és szakszerűnek kell lenniük, úgy kell kialakítani az egész közeget, hogy minél pihentetőbb legyen a pihenés.

Forrás: ddimitrova/Pixabay

A Forbes is közzétette a saját listáját arról, hogy szerintük melyik hotelben lehet egy nagyot durmolni. A Westin hotel csoporthoz tartozó szállodákban például egy #JOMO (Joy Of Missing Out) jelzést akaszthat a szobája ajtajára, ha azt szeretné, hogy tényleg hagyják békén, vagyis, ahogy a rövidítés is mondja, hogy egy kicsit élvezze, hogy kiszáll a buliból. A világ minden táján vannak résztvevő szállodák New Yorktól Münchenig és Mexikóvárostól Fokvárosig. A kampány március 17-ig tart. A hotelek könnyű vacsorákat is kínálnak, a szobákat pedig nyugtató levendula és kamilla illat lengi be.

A The Peninsula Chicago and The Peninsula New York olyan lazító, aromaterápiás kezeléseket és masszázsokat kínál, amelyek elősegítik a mély és nyugodt alvást, míg a kaliforniai Solage wellness részlegén különleges masszázsszékekben ülve hallgathat zenét a pihenni vágyó, vagy épp inszomniás vendég.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek