Hipermodern vízitaxikat tesztelnek a Szajnán

  A SeaBubbles elnevezésű startup elektromos meghajtású vízi taxikat tesztel a Szajnán - miután az első genfi tesztutak jól sikerültek. Ha minden jól megy, akkor a suhanó vízi járművek hamarosan bekerülnek a városi közlekedési rendszerbe.

  A SeaBubbles-t három éve alapították Párizsban. Jelenleg egy olyan hajó tesztelésén dolgoznak, mely látszólag a víz fölött siklik. A hajó, vagy inkább csónak körülbelül 30 km/órás sebességgel tud majd hasítani, és mivel elektromos járgány lesz, ezért olyankor töltődik majd, amikor épp nem szállít utasokat – esetleg amikor azok ki-vagy beszállnak.

  Forrás: Francis Demange/SeaBubbles/Facebook

  A taxikban természetesen a berendezések is elektromosak lesznek a klímától a navigációig; egy ilyen csónak megépítésének az ára pedig 200 000 euró körül mozog.

  A tervezők célja volt többek között, hogy csökkentsék a szárazföldi forgalmat, illetve, hogy úgy növeljék a vízi utak kihasználtságát, hogy közben nem szennyezik a környezetet, írja a Travel Daily.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!