Nagyon más lesz utazni a Google fejlesztéseivel

Nagy fejlesztői konferenciát tartott kedden a Google, ami a Travelót mint utazási magazint alapból nem érintené. Csakhogy a fejlesztések egyik jól körvonalazott iránya épp az utazás világát fogja érinteni. A Skift arról ír, a Google Maps platformja egyre inkább több, mint egyszerű térkép és navigációs segédeszköz.

Budapesti múzeumok a Google Mapsen. Hamarosan a kiállítási tárgyak felismerésében is segítséget nyújt a cég.Forrás: Google Maps

A Mapsszal már most foglalhatunk például szállást is. És ez még csak a kezdet.  

Hamarosan olyan bővítések jönnek, amikkel autót és étteremben asztalt is foglalhatunk, de akár múzeumokban is könnyen információt kaphatunk képekről, kiállított tárgyakról. A Google Lens képfelismerő alkalmazása rengeteg dologban segíthet majd: a mobil kameráját kell csak használnunk, és egy étteremben például megmutatja az étlapra (akár idegen nyelven) írt étel képét, de akár hangosan fel is olvassa nekünk a nevét (akár a saját nyelvünkre lefordítva).

A Google Assistant nagy fejlesztése évek óta zajlik, talán most beérik. Ennek egyszerűen az a lényege, hogy puszta hanggal adjunk parancsokat, pl. foglaljunk szállást pötyögés nélkül. Az egyes Google-appokat is egyre inkább közelebb hozzák (szinergiák, ugye), és emiatt az utazási platformok el is kezdhetnek aggódni. Az említett módosításokat ősztől lehet majd megtalálni az androidos készülékeken.

A cég eközben időt, pénzt, energiát nem kímélve fejleszti a valós idejű fordítóprogramját (vezeték nélküli fülhallgatót már piacra dobtak, aminek egyik funkciója elvileg ez, de még sok sebből vérzik). Az említett Maps egyik legjobb funkciója pedig az lesz egyszer, amikor egy idegen városban való eltévedés esetén egyszerűen bekapcsoljuk a kamerát, megmutatjuk az appnak, merre vagyunk, az meg útba igazít.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek