Kiránduljon a Google Street View-n oda, ahová autóval sosem jutna el

  Kiránduljon a Google Street View-n oda, ahová autóval sosem jutna el

   

  Mostantól több mint harminc újabb olyan történelmi, kulturális vagy turisztikai szempontból jelentős belföldi hely került fel a Google Street View-ra, melyeket autóval nem lehet megközelíteni. Emiatt a Street View operátora is csak különleges, hátizsákra, triciklire vagy éppen zsúrkocsira erősített fényképezőgéppel tudott dolgozni a megörökítésükön – írja közleményében a Google.

  A felvételek segítségével mostantól még könnyebb lesz megtervezni a nyaralásunkat, hiszen részletesen le tudjuk ellenőrizni az egyes helyszíneket, mielőtt úgy döntünk, hogy felvesszük őket a listánkra.

  ELTE FüvészkertFotó: Google Street View

   

  Virtuálisan kirándulhatunk a Hármashatárhegyen, a Kis Svábhegyen, az Aggteleki Nemzeti Parkban, a Hortobágyi Nemzeti Parkban, vagy akár cuki mackókat is nézegethetünk a Veresegyházi Medveotthonban. Sétálhatunk a Tabánban, a Városmajorban, az ELTE Füvészkertben, vagy a Ludovika téren, de bepillanthatunk olyan híres egyházi épületekbe mint például a budapesti Szent István Bazilika, a Győri és az Egri Bazilika. Még nemzeti színházak nézőtereire is belóghatunk Szegeden és Pécsett. A most felvételiző diákok megnézhetik leendő egyetemi épületüket, láthatják milyen belülről a Budapesti Corvinus Egyetem, a SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ, vagy az ELTE Egyetemi Könyvtár.

  A Pécsi Nemzeti SzínházFotó: Google Street View

   

  Most először elkészült a Magyarország legkedveltebb úticéljait bemutató Google Térképes toplista is, melyet az Országház vezet, de felkerült rá a Budapesti Állat- és Növénykert is. Ezekre a helyekre terveztek a legtöbbször útvonalat a Google Térkép segítségével.

  1. Országház
  2. Hősök tere
  3. Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda
  4. Szent István Bazilika
  5. Budavári Palota
  6. Halászbástya
  7. Nagy Vásárcsarnok
  8. Fővárosi Állat- és Növénykert
  9. Széchenyi Lánchíd
  10. Magyar Állami Operaház

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!