Üdvözöljük az új olcsórepjegy-találó platformot!

Massachusetts állam műegyeteme, az MIT egész hasznos kis applikációt fejlesztett ki az ArchDaily cikke szerint. A Carlo Ratti vezette csapat az Escape névre hallgató platformot rakta össze, ami vizualizálja, magyarul megjeleníti a globális légiközlekedési adatokat.

Persze a gyakorlati haszna ennek nem csupán a sok szép színes vonal felrajzolása egy világtérképre. A platformmal ugyanis olcsó repjegyeket lehet előkurkászni, mivel az Escape egy keresőmotort is tartalmaz. Az első keresésünk (vagy foglalásunk) után egyre okosabb lesz az Escape: ahogy kiismer minket, a következő utunk megtervezése már sokkal gyorsabban és könnyebben fog neki menni.

Érdekesség, hogy Ratti egy építész, az ArchDaily pedig egy építészeti oldal, így nem csoda, hogyha az egész projektet ebből a szemszögből közelítették meg. A lap szerint az építészek leginkább személyesen tudnak ihletet meríteni más épületekből, mint fotók, videók alapján. Dehát a világ különböző fertályain álló épületekhez nem utazgathatnak el állandóan, az drága lenne. És itt jön be a képbe az Escape, amivel spórolni lehet.

Escape platform.Forrás: GreatEscape.co

Az Escape-pel a megadott városból kiinduló járatokra lehet keresni. Szűrni is lehet ár, népszerűség, klíma, közvetlen járatok vagy épp vízumkötelezettség szerint. A rendszer a legolcsóbb jegyeket zöld színnel jelzi, majd kattintás után kiadja a bővebb információkat az átszállások számától az úti cél éghajlatáig.

Kipróbálásunkkor meglepve tapasztaltuk, hogy Hévízet írta be az app automatikusan kiindulópontként. Persze Budapestre kerestünk rá, és ki is dobta, hogy a legolcsóbban Brüsszelbe tudnánk eljutni, ha április 18-án mennénk és 21-én jönnénk: 26 602 forintos árat talált a platform (és igen, forintban adja meg az árakat automatikusan). És pár kattintás után az is kiderül, hogy a Ryanairé az ajánlat, a gép pedig Brüsszel-Charleroira visz.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek