Ez a mobil app segít, hogy ne maradjon le a japán cseresznyevirágzásról

A japán cseresznyevirágzás az ország legfőbb látványosságai közé tartozik. Ilyenkor ezrével jönnek a turisták, akik nem akarnak kimaradni a különleges élményből. Csakhogy mindig ott ketyeg a kérdés: mikor és hova utazzanak?

Van már térkép, ami nagyjából be tudja lőni, hogy hova érdemes menni az adott időpontban, így körülbelül ki lehet találni, hogy mikorra érdemes megszervezni az utazást. Most azonban valami jobbat is kitaláltak, írja a Lonely Planet. A Sakura Navi elnevezésű applikáció valójában egy előrejelző program, amelyik elég jól be tudja lőni, hogy körülbelül mikor pattannak ki a virágbimbók és borulnak sziromfelhőbe a fák.

A Chureito Pagoda, háttérben a FudzsiForrás: Sean Pavone/Shutterstock

Összesen ezer helyet listáz az app, így bőven van miből válogatni az országa érkező turistáknak, ráadásul be lehet állítani azt is, hogy jelezzen a rendszer, ha a kiválasztott helyek valamelyikén cseresznye virágzás várható.

Idén várhatóan a szokásosnál hamarabb következik be a nagy esemény: Kiotóban március 22-re, Tokióban pedig március 28-ra jósolják a virágzás csúcspontját. Ha valaki később érkezik, annak észak felé, például Naganóba érdemes venni az irányt; itt még áprilisban is lehet virágzó fákat látni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek