Búcsút int a budapesti állatkert jegesmedvéje, siessetek, ha még látni szeretnétek

A Fővárosi Állat- és Növénykert jegesmedvéje, Lloyd hamarosan elutazik egy másik állatkertbe, május 1-jéig azonban még láthatja őt a közönség, írja a zoobudapest.com.

Lloyddal május 1-ig találkozhattok még a Fővárosi Állat- és NövénykertbenForrás: Bagosi Zoltan/Bagosi Zoltan/Fővárosi Állat- és Növénykert6Facebook

A 23 éves hím jegesmedve eredetileg a Karlsruhei Állatkertből érkezett, és szerencsére nem külföldön, hanem a Nyíregyházi Állatparkban kap új lakóhelyet. Megüresedő férőhelyére, a Kisszikla oldalában található kifutójába pedig – némi átalakítás után – barnamedvék költöznek majd.

A „medvecsere" oka, hogy a jelenlegi kifutó ma már nem felel meg mindenben a jegesmedvék tartásához kapcsolódó elvárásoknak. Barnamedvék azonban gond nélkül tarthatók benne. 

A néhány napig még látható Lloyd mellett természetesen más látnivalók és programok miatt is érdemes a napokban felkeresni Állatkertet. Például azért, mert

április 27-én, szombaton köszöntik fel Samut, a kiselefántot harmadik születésnapja alkalmából.

Emellett sok kisállatot is láthat a közönség, a nagy mara kölyköktől a gidákon, bárányokon, kisbocin át egészen az erszényből már előmerészkedő Bennett-kengurukig. És persze vannak nemrég érkezett újdonságok is, mint például a Varázshegyben látható elefánthalak, akik a maguk keltette elektromos mező segítségével akár a vaksötétben is tudnak úszás közben tájékozódni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek