Videó: Olyan rekordokat döntő hullámvasút épül, amilyenhez fogható még nem volt

Szaúd-Arábia azt tervezi, hogy a világ leglátogatottabb úti céljai közé verekedi fel magát. Ennek a tervnek a része a Rijádtól mintegy 45 kilométerre fekvő Qiddiya városa, ahol témaparkokkal, sportarénákkal, koncerthelyszínekkel, szórakozóhelyekkel, motorsport-versenypályákkal és természeti látnivalókkal várják a vendégeket. Mindezek felett a világ leghosszabb, legmagasabb és leggyorsabb hullámvasútja is ott fog megépülni. A tervek szerint ilyen lesz:

A Six Flags Qiddiya vidámparkban épülő Falcon's Flight hullámvasút ezüstszínű kocsijai szinte függőlegesen zuhannak majd alá a szédítő magasságból. A parabola alakú pályán száguldva a mintegy háromperces út során a súlytalanság érzését is meg lehet tapasztalni egy rövid időre.

A hullámvasút a legmagasabb pontján 195 méteres és több mint 4 kilométer hosszú lesz, a legnagyobb sebessége pedig eléri majd az óránkénti 250 kilométert.

Az első bátor vállalkozók 2024 októberében próbálhatják ki az új, több rekordot is megdöntő hullámvasutat, amelyen kívül 32 hektárnyi területen további 27 attrakció és hat különböző tematikus látványosság is épül, köztük a Steam Town, ahol múlt és jövő találkozik egymással – írja a turizmus.com a reisereporter.de cikke alapján.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek