Imádják a gyerekek az új, Kuflik mesesorozat szereplőivel benépesített játszóteret

Magyarországon elsőként a főváros V. kerületében, a Hild tér hoztak létre egy, Dániel András nagysikerű Kuflik mesesorozatának szereplőivel benépesített játszóteret, amely akadálymentes, így a megváltozott képességű gyermekek igényeinek is megfelelő.

A fotó a megnyitó napján, 2023. szeptember 17-én készült az akadálymentes játszótéren, melyet Dániel András Kuflik című mesesorozatának szereplői népesítik beForrás: Forrás: MTI/Bruzák Noémi

A Belváros legújabb játszóterét klímatudatos megoldások kaptak helyet: egyebek mellett 13 új fát ültettek, egy speciális ültetési módszert is alkalmaztak, víztakarékos megoldásokat, esővizet helyben megtartó rendszert telepítettek, illetve fúrt kút is helyet kapott.

A parkban klímatudatos megoldásokat alkalmaztakForrás: MTI/Bruzák Noémi

Az V. kerület célként határozta meg, hogy a korábban leromlott állapotú Hild tér és a kapcsolódó közterületek átépítésével a mai kor igényeinek megfelelő közösségi teret és parkot alakítsanak ki, amelynek szerves részét képezi az új játszótér is.

Tájékoztatásuk szerint a Dániel András mesesorozatának szereplőivel benépesített új park és játszótér kialakítását közösségi tervezés előzte meg a lakosság bevonásával, figyelembe vették az V. kerületben élő családok és a szomszédos óvoda igényeit is. A parkban illemhelyet és pelenkázót is kialakítottak, és egy gyermekbarát ivókutat is telepítettek, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek