Új névvel, új helyszínen nyitott meg a Tisza-tó kedvelt mini állatkertje

Pár évvel ezelőtt zárt be a sarudi MiniZoo állatsimogató, ami szeptember 23-án Apraja Farmja MiniZoo néven nyitott újra a Tisza-parti városban Sarudon, a Kossuth Lajos út 84. szám alatt található Varsa Élményportánál– írja az ilovetiszato.hu.

Újra testközelbe kerülhetnek a gyerekek az állatokkalForrás: Apraja Farmja MiniZOO/Facebook

"Bemutatjuk Nektek, milyen is egy igazi állatbarát falu, mit tudunk mi Sarudon kínálni számotokra, a gyrekek számára a virtuális világ, a városok túlzsúfolt világa helyett" – ígérték a Fb közösségi oldalán.

A sokszinuvidek.24.hu cikke szerint bezárást követően szinte azonnal elkezdődtek a tárgyalások Sarud egyik büszkeségének megmentéséért. Az Élményfalu Sarud tulajdonosai úgy döntöttek, igyekeznek megőrizni az állatokat és életre kelteni, illetve folytatni a Mini Zoo szellemiségét. Az új helyszín a Varsa élményportára esett, mely az élményfalu faluközpontja, tele látnivalókkal. Az épület ad otthont a Tisza-tavi Horgászmúzeumnak, udvara pedig a falusi élet értékeinek bemutatásának színtere, ahol helyet kapott az Apraja Farmja Parasztudvar, az állatok emberközeli bemutatását tűzve ki célul.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek