Több évtizedes kiváltságokat vonnak meg Disneylandtől

Floridában hétfőn törvény szüntette meg a Disney-vidámpark 60 éve létező különleges önkormányzati jogát, ami több évtizedes kiváltságokat von meg a szórakoztatóipari vállalkozástól – adta hírül az MTI.

A Walt Disney World bejárata FlordiábanForrás: Shutterstock/Jerome Labouyrie

Ron DeSantis kormányzó hétfőn aláírta a jogszabályt, amelyet Florida törvényhozása február első felében fogadott el, ami átnevezi a vidámparknak otthont adó kerületet és annak felügyeletére a kormányzó által korlátozott időtartamra kinevezett, állami testületet állít.

A jogszabály emellett megvon minden jogszabályi felmentést is a magánvállalkozástól, többek között az adókönnyítéseket és hatósági ellenőrzések alóli kivételeket.

A kormányzó az aláírási ceremónián kijelentette, hogy a Disney World az 1960-as évek óta olyan kedvezményekben részesült, mint egyetlen más magáncég sem Floridában, amelynek révén óriási hasznot húzott abból, hogy nem kellett megfizetnie a közteherviselés alapján rá jutó adóterhet.

Mostantól azonban a Disney ugyanolyan elbírálás alá kerül, mint az állam bármely más vidámparkja.

A hétfői eseményen a republikánus politikus a cégbirodalom alapítójára utalva úgy fogalmazott, "vannak emberek, akik a Disneyben azt szeretnék látni, amit Walt megálmodott".

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek