Színes sárkányhajók sokasága úszik be a Velencei-tóra

A hagyományos Sárkányhajó (más néven Duanwu) ünnep több mint kétezer éves múltra tekint vissza a kínai kultúrában. A jeles nap és a hajózás apropóján egy közös rendezvényen találkozhatnak az itthon élő kínaiak és magyarok.

Forrás: ©Balazs.Kaplar / Sárkányhajó Ünnep Velence

A program éppen azért különleges, mert a magyarországi kínai közösség tagjai általában a saját köreikben élik meg szakrális, kulturális eseményeiket. Ezekről kívülállóként nem sokat tudunk. Most azonban alkalom nyílik arra, hogy betekintsünk ebbe az elzárt világba, ami egyébként nem is annyira különbözik a miénktől, csak máshogy hangos és zenés, mások a színek és az illatok. 

A kétnapos kínai-magyar sport és kulturális programkavalkádot Velencén, az Északi Strandon rendezik meg június 23-án és 24-én

Az eseményen több hazánkban tevékenykedő kínai szervezet képviselői is jelen lesznek. Közülük többen is jól beszélnek magyarul, azaz készek válaszolni az érdeklődők kérdéseire. 

A második magyarországi Sárkányhajó ünnep keretében sokféle programot kínálnak: lesznek sárkányhajó versenyek, kínai kulturális előadások, oroszlántánc, ázsiai ételek, ismeretterjesztő előadások, gyerekprogramok, fáklyás sárkányhajó-felvonulás, és különféle előadóművészek is a színpadra lépnek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek