Csirkeláb, polipkar és gyógylikőr - Megnyitja a szezont a Chinatown Terasz

Egyik kedvenc programunk - főleg baráti társasággal - a Monori Center Chinatown Teraszának késő délutáni, esti meglátogatása, amikor már izzanak a kültéri grillek, forognak a csirke-, sertés- és pilipnyársak, a kitelepült kis food truck-okban pedig sülnek a kínai tojásos palacsinták, a ropogós apró halak és a zöldséges pirított tészták alatt sisteregnek az óriási wok edények.

Forrás: Chinatown Budapest / Facebook.com

Aki idén megy ki először, annak kultúrsokkban, aki visszatérő vendég annak ismét autentikus pekingi evés-ivásban lesz része. És már nem is kell a nyitásra sokat várni, mert hivatalosan május 1-jén már látogatható lesz a hosszú fehér sátor a Wan Hao étterem mellett, a Duna Panda bolt mögötti parkolóban. 

Semmihez sem fogható az itteni hangulat, kínai, magyar és átutazó baráti társaságok, hatalmas családok ülik körbe az asztalokat; ha sokan vagyunk és kevés a szabad asztal, akkor új barátságok is köttetnek egy tányér csirkeláb és grillezett csirkeszárny fölött.

Annak aki már járt Kínában, és annak is aki a gyorsétteremek fogásai helyett új kínai ízekre vágyik, ez a hely tényleg egy gasztronómiai aranybánya. És évről évre fejlődik, bővül. Idén már a kitelepült kis food truck-ok is egységesedni látszanak és az ételek választéka is sokkal nagyobb. Mi főként azért szeretünk kijárni, mert a kínálatban nem csak kínai, hanem japán street food ételeket is találni, mint amilyen az udon vagy éppen a takoyaki, vagyis a polipgolyó, aminek a tetején, a hő hatására, mozgolódnak a kis bonito (hal) pelyhek. Sőt, tapasztalatból modjuk, hogy a csirkeláb is finom, kicsit fura az igaz, de legalább nem megy veszendőbe. 

Ropogós, újhagymával megpakolt, wonton tésztából készült lepénykét is kóstolhatunkForrás: Chinatown Budapest / Facebook.com

A vendéglátók kedvesek, kínálnak herbál likőrrel, apró sült halakkal és szívesen ajánlanak újdonságokat. Mi pedig azt ajánljuk, hogy amikor már melegebb az esti időjárás, menjetek ki időben, hogy legyen helyetek - a terasz minden nap 17 órától nyit majd - és maradjatok a kellemes, balzsamos nyári estében. Akkor a legjobb a hangulat, amikor felkapcsolódnak a lampionok. Segítségképpen pedig, idén számíthattok majd egy összefogalóra, hogy melyek a mi kedvenc fogásaink.

Forrás: Facebook.com/ChinatownBudapest

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek