Júniusban egy hétvégére mindenki gyerek lehet

Idén három napon át, június 16-tól 18-ig koncertekkel, bábszínházzal, vetélkedőkkel, sport programokkal és kézműves foglalkozásokkal várják a családokat a Generali Gyerek Szigeten, a budapesti Hajógyári szigeten – adta hírül az MTI.

Felhőtlen szórakozás kicsiknek és nagyoknakForrás: Facebook/Gyerek Sziget

Az ingyenes családi fesztivál Halász Judit koncertjével idul, majd olyan népszerű előadók lépnek még fel a Nagyszínpadon, mint az Apacuka együtes vagy Gryllus Vilmos. A gyerekek Kukutyinban megismerhetik a régi szakmákat és megnézhetik mit csinál például a takács, a csizmadia, a mézesbábos vagy a kalapos. Aki a falusi élet mellett a vidék állataival is megismerkedne, azt az Állatsimogató várja, a Kézműves Palotában pedig nyári ajtódíszeket, koronát vagy textilképet lehet majd készíteni.

A Gyerek Paradicsomban a környezettudatosság kerül a középpontba, így lehet kertészkedni, ültetni, fűszerekkel és madarakkal ismerkedni, természetes anyagokkal kézműveskedni, de a sziget élővilágát is bemutatják majd egy természetjáró séta keretében. A nemzetközi Duna Naphoz kapcsolódóan a folyó élővilágáról is tartanak előadást a szakemberek.

Koncertekkel is szórakoztatják a közönségetForrás: Facebook/Gyerek Sziget

A cserkésztáborban ügyességi és akadálypályával, kézműves és mesefoglalkozással készülnek, a kezes-lábas játszóházban biciklivel hajtott élményjátékokat lehet kipróbálni. Az aktívabb programok kedvelőit a Sport- és Kalandparkban, vagy a Karamella Cirkuszvilágában várják. A kisebb gyereknek és szüleiknek pedig a Babajátszóházban készülnek fejlesztőprogramokkal, tanácsadással és játszósarokkal.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek