Fergeteges halloweeni programkavalkádban lesz részünk a hosszú hétvégén

A Halloween az ősi kelta halotti kultusz ünnepe, a boszorkányok, kísértetek és egyéb szellemek éjszakája. A Mindenszentek előtti estén számos izgalmas, félelmetes és misztikus program várja az érdeklődőket a fővárosban. Mi most elhoztuk a legjobbakat!

Állati jó móka lesz a Fővárosi Állat-és Növénykertben

Színes Halloween forgataggal, gólyalábas ijesztegetéssel és családi kikapcsolódással várja idén is a látogatókat a Fővárosi Állat-és Növénykert. Október 28-án, pénteken a család apraja-nagyját halloweeni állatbemutató, bűvészek és tűzzsonglőrök szórakoztatják, de aki szeretne tököt faraghat vagy óriás pókhálót is szőhet. A borzongás kedvelői kipróbálhatják a boszorkányos arcfestést, vagy rovaros bátorságpróbán is részt vehetnek. A sokszínű élményt halloweeni installációk, jelmezesek, élőszobrok varázsolják emlékezetessé, és a felejthetetlen hangulatért érdemes végigsétálni a mécsesek ösvényén is. A részletes program és az online jegyvásárlás ide kattintva érhető el.

Misztikus hangulat költözik a Fővárosi Állat-és NövénykertbeForrás: Facebook/Fővárosi Állat- és Növénykert

Tök szépségverseny és virágjóslás a Füvészkertben

Boszorkánytea kóstolás, seprűlovaglás és vámpírvadászat borzolja a kedélyeket október 28-án pénteken 17 és 21 óra között az ELTE Füvészkertben. Ha elhozod saját faragott töködet, és benevezed a versenyre, értékes nyereményt kaphatsz, de lesz virágjóslás, mesekuckó, zsákbamacska, és koboldlámpás vezetés is a Pálmaházban. Jegyek csak online vásárolhatóak

Hátborzongató buli lesz az ELTE Füvészkertben isForrás: Facebook/ELTE Füvészkert

Töklámpás Fesztivál a Hősök terén

"Tököt hozz, ne légy töketlen!" Ez az idei Töklámpás Fesztivál jelmondata, melyet október 29-én szombaton, 19 és 21 óra között rendeznek meg a Hősök terén. A fesztivál lényege, hogy az otthontól hozott, megfaragott tököket a résztvevők elhozzák a térre, és leteszik egy tetszőleges helyen, ahol azt a többiek megcsodálhatják. Elképesztő látvány, ahogy több száz kreatívan kifaragott tök egyszerre világítja meg a teret. A szervezők azt kérik, hogy aki teheti, hozzon magával 1-3 konzervet vagy bármilyen tartós élelmiszert, melyet a Gyermekétkeztetési Alapítvány fog eljuttatni rászoruló gyerekek részére.

Töklámpás Fesztivál a Hősök terénForrás: Berecz Valter / Gyermekétkeztetési Alapítvány / FB

Halloween Expressz a Gyermekvasúton

Október 29-én, 30-án, 31-én és november 1-jén különleges halloweeni szerelvényen utazhatnak a gyermekek a Budai-hegységben. A Halloween Expressz az édesszájú gyermekek mennyországába indul, ahol sok édesség és számos apró ajándék vár a legügyesebbekre. Az utazás során boszorkányokkal, varázslókkal és szellemekkel is találkozhatnak majd a kicsik. A bátrabbak különleges varázserővel bíró szelleműző töklámpást készíthetnek. Megjelenés jelmezben ajánlott, ugyanis a legjobb jelmez tulajdonosa további ajándékra számíthat. A járat menetrendjét és a bővebb részleteket ide kattintva találod.

Halloween ExpresszForrás: MÁV / Gyermekvasút

Éjszakai fürdőzés az Aquaworldben

Október 29-én, szombaton egy hátborzongató este veszi kezdetét az Aquaworld Budapestben, amikor megelevenednek az alvilág szellemei, és sikolyok törik meg az éjszaka csendjét. Ezen az éjszakán kedvedre csúszdázhatsz mind a 11 óriáscsúszdán, és csobbanhatsz a fürdő mind a 15 medencéjében. A forró hangulatról tűzzsonglőrök és táncshow gondoskodnak, de lesz még arc-és testfestés, fény-és vízfestés, valamint Zombi tánc show is. A program 21.00-tól hajnali 1.00-ig tart, jegyek kizárólag online elővételben kaphatók. 

Forró lesz a hangulat az AquaworldbenForrás: Facebook/Aquaworld Budapest

(A borítókép forrása: Shutterstock)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek