Ha hangulatos töklámpás fesztiválra vágytok, akkor irány a Hősök tere!

Idén újra megrendezik a Budapest Töklámpás Fesztivált, melynek időpontja október 29., szombat. A jelmondat: "Tököt hozz, ne légy töketlen!" A találkozó 19 órától 21 óráig tart majd a Hősök terén.

Forrás: Berecz Valter / Gyermekétkeztetési Alapítvány / FB

A fesztivál lényege, hogy az otthontól hozott, megfaragott tököket a résztvevők elhozzák a térre, letegyék egy nekik tetsző helyen, és azt a többiek megszemlélhetik. A cél pedig az, hogy aki csak tud, vigyen magával a faragott töklámpáson kívül egy-két konzervet, vagy bármilyen tartós élelmiszert, amit a szervezők később eljuttathat a Gyermekétkeztetési Alapítványhoz, a rászoruló gyerekek részére – olvasható a fesztivál Facebook-oldalán.

Mivel az esemény teljesen ingyenes, ezért az előző évekhez hasonlóan a biztonságra csak maguk a résztvevők ügyelhetnek. A szervezők kérése, hogy a gyerekek ne másszanak a szobrokra, aki pedig árulni szeretne valamit, az ne is menjen el a fesztiválra, mert ott semmit sem lehet pénzért vásárolni, semmiért nem lehet pénzt kérni.

A szervezésre csak úgy van engedély, ha a fesztivál után, 21 órakor mindenki szépen csendben hazamegy, illetve nem hagy a téren semmilyen szemetet, csupán a konzervezek és tartós élelmiszert, amit felajánlásként hozott. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek