Az 5 legjobb Aquapark Európában

Mielőtt nyaralni indulnánk, jó feltérképezni a látnivalókat és a programokat, ahova mindenképpen el szeretnénk jutni. A legtöbb családban nem hiányozhat az Aquapark a programból, ezért összeállítottuk Európa legjobb víziparkjainak listáját, ahol számtalan élmény, adrenalin és felhőtlen szórakozás vár a kicsikre és nagyokra egyaránt. 

Fasouri Watermania – Limmasol, Ciprus

Hatalmas hullámmedence, extrém csúszdák, sodrófolyósó, valamint vízi mászófal és akadálypálya várja a családokat 100 000 négyzetméteren a díjnyertes Fasouri Watermaniába, a sziget legnagyobb víziparkjába (kevesebb, mint egy óra autóútra Lárnakától és Paphostól). Érdemes kipróbálni a fekete lyuk vagy a kamikaze csúszdákat, de ha nem szereted a meredek és gyors dolgokat, akkor a lusta folyón is kényelmesen lebeghetsz vagy hajókázhatsz. A fáradt szülőket a park területén lévő masszázsszalonban kényeztetik, ahol a halpedikűr kipróbálására is lehetőség van. A parkban számos étterem (grillház, pizzéria, fagyizó, fánkozó), kávézó és bár található. Az Aquapark júniusban szerdától-vasárnapig, júliusban és augusztusban keddtől-vasárnapig 10:00 és 18:00 között tart nyitva, a felnőtt napi belépőjegy 30 euróba, a gyerekjegy 15 euróba kerül. 

Siam Park-Tenerife, Spanyolország

A Siam Parkot a világon az egyik legjobb vízi parkjaként jegyzik, és szinte az összes lista élén szerepel. Ez a gigantikus varázslatos királyság, amely a távoli Kanári-szigeteken fészkel, immár hetedik éve nyerte el a TripAdvisor legjobb vízipark díját. A látványos thai építészet által ihletett egyedi hátterek, a titáni paloták, és egy impozáns sárkány, aki az egyik csúszdát őrzi, a park fő attrakciói. A hatalmas komplexum 25 épülettel és számtalan különféle medencével, csúszdával, étteremmel és sok más látnivalóval büszkélkedhet. Érdemes kipróbálni a 28 méter hosszú Tower of Power csúszdát, amely egy cápákkal és rájákkal teli akváriumon viszi át a versenyzőket, és akár a 80 km/órás sebességet is elérheti. A négyszemélyes Vulcano csúszdában látványos lézershow található, a hullámpalota pedig a világ legnagyobb mesterséges hullámaival büszkélkedhet, amelyek 3 méter magasra emelkednek. A park hétfőtől vasárnapig 10.00 és 18.00 óra között tart nyitva, a felnőtt napi belépőjegy 38 euróba, a gyerek belépőjegy 26 euróba kerül. 

Etnaland-Szicília, Olaszország

A következő izgalmas vízipark Olaszországban, a napfényes Szicíliában várja a kalandvágyókat. Dél-Olaszország legnagyobb vidámparkja két szektorra oszlik, egy hagyományos vidámparkra és egy vízi parkra. A komplexum több mint 25 látnivalóval és összesen 8500 négyzetméternyi úszómedencével, hullámvasúttal és számos izgalmas vízitúrával büszkélkedhet. A Stukas a park legmeredekebb extrém csúszdája, a Colosseum attrakció a híres aréna formáját utánozva hozza el Róma egy kis szegletét, a Rafting River sziklás kalandra hív. A napot a krokodil, a sárkány, a dinoszaurusz és a dzsungel vízitúrák teszik még izgalmasabbá. A park júniusban csak hétvégén, júliusban és augusztusban minden nap 9:30-tól-18:30-ig tart nyitva. A felnőtt napi belépőjegy az Aquaparkba elővételben az interneten 24 euróba, gyerekeknek 15 euróba kerül, de érdemes a vidámparkkal egybekötött kombinált belépőjegyet megvenni 38 euróért. 

Faliraki Waterpark - Rodosz, Görögország

A Faliraki a varázslatos Rodosz szigetének legnagyobb vízi parkja. A korábbi versenyzőkkel ellentétben ez a park ahelyett, hogy a mutatós dekorációra összpontosítana, ragaszkodik az egyszerű, hagyományos görög fehér és kék színpalettához. Ez a vízi park látnivalók széles skáláját kínálja, így a kisgyermekektől a felnőttekig bárki könnyen találhat magának kellemes elfoglaltságot. Óriáscsúszda, 6 személyes családi csúszda, 78 méter magas bumeráng csúszda, kamikaze és fekete lyuk is várja az adrenalinfüggőket. Ezen kívül egy hatalmas hullámmedencében, hullámbuborékban és a sodró folyosóban hűsölhetsz a forróbb nyári napokon. A vízipark területén étterem, hot-dog, snack, gyümölcs és juice bár, és egy szupermarket is található. A felnőtt napi belépőjegy 25 euróba, a gyerekjegy 17 euróba kerül és a vízipark minden nap 10:00 és 19:00 óra között tart nyitva. 

Istralandia - Nova Vas, Horvátország

Horvátország első víziparkja rendszeresen elvisz minden díjat, és sokan a Balkán egyik legjobb víziparkjának tartják. Ez a csodálatos vízi világ 81 000 m2-en terül el, és több mint 20 színes attrakcióval büszkélkedhet. Az Istralandia egyformán kedvez az adrenalin szerelmeseinek és a családos pihentető napoknak. A Crazy Hills hat párhuzamos pályából áll, amelyek ideálisak egy családi csúszdaversenyhez,  a Bunga Hole csúszda audio- és vizuális effektekkel van elvarázsolva, az Escape Hole egy rejtélyes labirintus út, amely egy gyorsan forgó tálszerű csúszdában végződik. Az óceán és a tenger felfedezése ütközik a vizuálisan kiemelkedő Space Combón, a park legmagasabb csúszdája, a Free Fall pedig lehetővé teszi, hogy a versenyzők élvezzék a panorámát, mielőtt lezuhannak egy drámai lejtőn. A parkban pizza, snack, hot-dog és koktélbár is található. A Istralandia minden nap 10:00-től 18:00-ig tart nyitva, a felnőtt napi belépőjegy 190 horvát kunába (25 euróba), a gyerek belépőjegy 170 kunába (22 euróba) kerül. 

Forrás: Bookaweb.com

A borítókép forrása: Shutterstock/Ukrid

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek