Gyűrűsfarkú maki ikrek születtek a Nyíregyházi Állatparkban

 A leginkább mesebeli manócskákra hasonlító gyűrűsfarkú maki ikrek 4.5 hónapnyi vemhesség után jöttek a világra a Nyíregyházi Állatparkban – olvasható a sajtóközleményben.

A maki ikrek öt hónapos korukig anyatejjel táplálkoznakForrás: Sóstó Zoo Nyíregyházi Állatpark

Az újszülött makik kék szemmel születtek, de a szemük pár hét után élénksárga színűre változik. Öt hónapos korukig anyatejjel táplálkoznak, de két hónapos koruktól már szemezgetni fognak a gyümölcsökből, zöldségekből, hajtásokból és levelekből is. A Madagaszkár című animációs filmből ismert állatok könnyen felismerhetők hosszú, gyűrűs mintázatú farkukról,- innen a magyar nevük is- amelyet járás közben magasra emelnek.

A makik kék szemmel születtek, ami idővel majd élénksárga színű leszForrás: Sóstó Zoo Nyíregyházi Állatpark

Madagaszkár déli és délnyugati részén fekvő erdőkben honosok, s a többi makifélétől ellentétben sokat tartózkodnak a talajon. Szociális struktúrájuk egyedülálló az emlősök körében, ugyanis az összes felnőtt nőstény domináns a csapat ivarérett hímjeivel szemben. Az egyik legszembetűnőbb társas viselkedésük a közös napfürdőzés a kora reggeli órákban.

A látogatók bemehetnek a makik közé isForrás: Sóstó Zoo Nyíregyházi Állatpark

A katták általában egyetlen utódot hoznak világra, de az ikerszülés sem ritkaság.A gyűrűsfarkú makik a vendégek nagy kedvencei is, így az egyik agglegényekből álló csapat közé a látogatók is besétálhatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek