Chapman zebra született a Nyíregyházi Állatparkban

Egy Equus quagga chapmani, vagyis Chapman zebracsikó született a Nyíregyházi Állatparkban. A "pizsamás lovacska" az első napjait az istálló nyugalmában töltötte, de most hogy felerősödött már a kifutóban is láthatja a nagyközönség – olvasható az Állatpark sajtóközleményében.

A kis csődör csikó könnyedén megkülönböztethető fajtársaitól. Nemcsak nagysága, de testalkata miatt is, hiszen a jelenleg egy "játék lovacskához" hasonlító utódnak az apró testhez képest aránytalanul hosszú végtagjai vannak. Ráadásul szőrzete is eltér az ivarérett egyedekétől, hiszen más lófélékhez hasonlóan a zebrákra is jellemző, hogy az első vedlésig jellegzetes csikószőr borítja a fiatal egyedek testét, amelyben a pehelyszőrök aránya sokkal magasabb a fedőszőrökhöz képest.

A kis zebra születése után két órával már lábra álltForrás: Nyíregyházi Állatpark Nonprofit Kft.

A kis csődör tizenkét hónapnyi vemhesség után jött a világra, születése után egy-két órával már lábra állt. Étrendjében hat-kilenc hónapos koráig még fontos szerepet kap az anyatej, de hamarosan elkezdi a szálas takarmány fogyasztását is. A Chapman-zebra az alföldi zebrák egyik alfaja. Zambia nyugati részén, Zimbabwe, Botswana területén és a Dél-afrikai Köztársaság északi területeinek nyílt füves szavannáin honos.

A Nyíregyházi Állatparkban több zebrafaj is megtekinthetőForrás: Facebook/ Nyíregyházi Állatpark

A Nyíregyházi Állatparkban több zebra fajjal is találkozhatnak a vendégek. Az alföldi zebra alfajok-mint a Böhm és Chapman zebra-mellett Grevy zebrák is élnek a társas kifutórendszerben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek