Medvecsalád aludt téli álmot egy családi ház alatt

Kiderült, honnan jön az idegen horkolás! Öt ébredező medvére bukkant egy család a kaliforniai otthonukban, miután rájöttek, hogy a nagyvadak a ház alatt alusszák téli álmukat – olvasható az IFLScience oldalán.

A nőstény medve és bocsai egy családi ház alatt aludták téli álmukat  - A kép illusztrációForrás: Shutterstock/Diego Cottino

Egy nőstény medve és négy aktív, pufók kis bocsa még télen kúszott be egy résen egy családi ház alá Kaliforniában. A Tahoe-tó közelében fekvő ingatlanban élő család nem tudott az állatok jelenlétéről egészen addig, amíg a medvék áprilisban fel nem ébredtek. Néha ugyan furcsa dübörgést és horkolásszerű hangokat hallottak, de a szomszédok azt mondták, hogy csak képzelik az egészet, mert ők nem hallottak semmit.

A medvecsalád április 20-án ébredt fel és készülődött a távozásra, így a család azonnal értesítette a BEAR League-et, akik segítették visszakísérni a nőstényt és bocsait az erdőbe. A szervezet már ismerte a nőstény medvét, akinek tavaly három saját kölyke született, és örökbe fogadott egy negyedik árva kölyköt is. Így, együtt vackolták be magukat a családi ház alá.

A BEAR League azt reméli, hogy ez a történet figyelmezteti majd a környéken lakókat, hogy legközelebb még tél előtt zárják le a kúszó és mászótereket a házak környékén, hogy a medvék jobb alvóhelyet válasszanak maguknak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek