Két év kényszerpihenő után, újra lesz Skanzen Húsvét

Két év kihagyás után, április 17-18-án ismét életre keltik a régi falusi húsvéti szokásokat a szentendrei Skanzenben: a látogatókat többek között locsolkodással, hímes tojással és tavaszköszöntő mulatsággal várják - írták a szabadtéri múzeum oldalán.

Forrás: Skanzen.hu / Press

A kétnapos rendezvény érdekessége, hogy idén a magyarországi mellett a határon túli magyar közösségek zenei és tánchagyományai, díszítési motívumai is megjelennek majd a Skanzen portáin és a színpadi programokon.

A locsolkodás hangulatát a mosonmagyaróvári Lajta Néptáncegyüttes táncosai elevenítik meg, de moldvai csángó és bezenyei horvát húsvéti hagyományokkal is találkozhatnak a látogatók a Skanzen húsvéti rendezvényén.

Ezen a tavaszon végre újra lesz kézműves vásár, egészségpiac, jönnek a Langaléta Garabonciások és a Vándormuzsikusok, valamint táncházi vigasság, mesemondás, bábelőadások és koncertek is váltják majd egymást. A színpadon fellépnek többe között az Álomzug Társulás, az Erdőfő Zenekar, a Berka Együttes és a Kerek Zenekar.

Forrás: Skanzen.hu / Press

A hagyományos mesterségek bemutatói sem maradnak el idén: részt vehetünk majd kovács bemutatón, tojáspatkoló bemutatón, megelevenedik a mézeskalács-készítés, szagosvíz-készítés, és természetesen a tojásírás hagyománya is Gyimestől Gömörig - olvasható a programok között, melyek mindkét nap 9 órakor kezdődnek és 17 óráig tartanak.

Belépőjegyeket már lehet vásárolni online. A felnőtt jegy 2600 forint a kedvezményes pedig 1100 forint egy-egy napra. Reméljük akkor már az időjárás is kegyes lesz hozzánk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek