Sakura ünnep lesz a Füvészkertben

Április első két hétvégéjét az ELTE Füvészkert a rózsaszínbe öltözött cseresznyefáknak és a Sakura ünnepének szenteli. Sőt idén a matcha tea is helyet kap a fesztiválon. Lesz ingyenes tea kóstolás és kultúrtörténeti előadás is.

Forrás: Matcha Tsuki / Press

A Sakura ünnep mindkét hétvégén, 2-án és 3-án, illetve 9-én és 10-én, 9 órától 17 óráig várja majd a látogatókat, akiknek lehetőségük lesz átélni a japánok egyik kedvenc tavaszi – családi- és baráti körben eltöltött – ünnepét, a "virágnézést" vagyis a hanamit.

A szervezők szerint ha te is "shinnichi", vagyis szerelmese vagy a Távol-Kelet csodálatos szigetországának és mindennek, ami a kultúrájával kapcsolatos, akkor ezen a két hétvégén sok jó programot élhetsz át egy helyen.

A Füvészkert negyed évszázada nyújt oázist a városbanForrás: Demeter Károly/ELTE Füvészkert/Facebook

A legközelebbi időpontban, vagyis április 2-án, majd 9-én a budapesti Matcha Tsuki közreműködésével 11 órától és 13:30-tól beülhetünk egy pop-up teázóba, ahol matchás és sakura fantázianevű lágyfagyit is kóstolhatunk. Közben pedig meghallgathatjuk Mitsuki Március Vida japán-magyar származású idegenvezető, kulturális- és médiakoordinátor előadását a japánok zöld aranyáról, a neves tea természetéről, hatásairól, "varázserejéről", popkulturális szerepéről, és arról is, hogy miként ölelkezik össze a matcha és a cseresznyefa virágzása - olvasható a sajtóközleményben és a Fűvészkert honlapján.

A két hétvége során lesz még Go-oktatás, darumadár hajtogatás a békéért, japán íjászat oktatás, kimono babaruha varrás, manga rajzolás a Magyar Anime Társaság segítségével, japán harcművészeti- és tradicionális fegyver bemutató. Érkezik majd a Taiko dobegyüttes, a Kagami-ryú Harcművészeti Egyesület és kint lesz az ünnepen Tóth-Vásárhelyi Réka is, aki egy kiállítás keretében hozza el gyönyörű, kézzel készült és festett Kokeshi babáit.

Forrás: Tirkaphoto

Az ünnep helyszíne az ELTE Füvészkert zöld területe, a Kastély előtti rész és az emeleti termek lesznek. A belépőjegy 1200 forint felnőtteknek, diákoknak 600 forint, nyugdíjasoknak pedig 900 forint.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek