Arcfestéssel érkező gyerekeknek csak 200 forint az állatkerti belépő

A Fővárosi Állat- és Növénykert március 3-ra hirdette meg vadvilág napi programjait, melyekre elsősorban iskolás, óvodás és tanulmányi csoportokat várnak. Amint közelményükben is írták, a vadvilág napi programok egyik fő típusát az állatokkal való találkozások jelentik majd.

A jó időnek köszönhetően a kert hétfőtől péntekig 9-17 óráig, szombaton és vasárnap 9-17:30-ig tart nyitvaForrás: komedia Schweiz/Samuel Pleithner / Fővárosi Állat- és Növénykert / FB

Előre meghirdetett időpontokban bemutatókat, látványetetéseket és tréningeket tartanak egyebek mellett olyan állatoknál, mint az oroszlánfókák, a pingvinek, az elefántok vagy a vadonban már teljesen kipusztult, különösen ritka mhorr gazellák. A szervezők olyan programmal is készülnek, amelyeken a látogatók "meglepetésállatokkal" is ismerkedhetnek - olvasható az MTI hírében.

A kert területén azonban egy ismeretterjesztő játékra is lehetősége lesz a gyerekeknek: összesen tizenhárom állomáshelyet találnak majd a parkban, ahol az orrszarvúak védelme, az állatkertben zajló vadállatmentés, valamint a ritkuló fajokat fenyegető állatcsempészet is téma lesz.

A vadvilág napja és célja
Az élővilág megismerése és védelme céljából létrehozott kezdeményezés, A vadvilág napja (World Wildlife Day) bevezetéséről az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) Közgyűlésének 68. ülésszakán született döntés. A szándék az volt, hogy legyen egy világnap, amelyen elsősorban a vadvilágra és a fennmaradását fenyegető veszélyekre hívják fel a figyelmet.

A programokat folyamatos filmvetítések egészítik ki a Varázshegy Csillagterében és az állomáspontos játék több állomásán is. A programok mellett az állatkert jelentős kedvezményt is kínál a vadvilág napjára.

A 18 éven aluli látogatók, ha állatos vagy növényes maszkban, arcfestéssel érkeznek, esetleg magukkal viszik valamelyik plüssállatukat, ezen a napon jelképes, személyenként 200 forintos áron megváltható belépőjeggyel kereshetik fel az intézményt. A részletes programkínálat a www.zoobudapest.com weboldalon található.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek