Most már biztos: ide költözik hazánk egyetlen autós szafariparkja

Tavaly már hírt adtunk arról, hogy a tervek szerint Szadáról a szafariparkot Nagykőrösre, a belterülettől távolabb eső ingatlanokra telepítenék át. Most már viszont egészen biztos, hogy hazánk egyetlen autós szafarija valóban Nagykőrösön találta meg az új helyét, és azt is tudni lehet, mikor nyitja meg a kapuit! 

Itt jó dolguk lesz a cirkuszi munkában megfáradt állatoknakForrás: safaripark.hu

A 2020 májusban Szadán megnyílt park április 14-től várja új helyén a látogatókat, ráadásul a korábbi életterüknél jóval nagyobb, több mint harminchektáros területre költöznek a Magyar Nemzeti Cirkusz vadállatai – olvasható a Safari Park Richter Facebook-oldalán.

A szafaripark lakói a nemzetközi állatvédelmi irányelveknek megfelelően a cirkuszi munkát maguk mögött hagyva tölthetik itt a megérdemelt pihenésüket. A helyszín kiválasztásakor elsődleges szempont volt, hogy biztosítani tudják az összes vadállat számára az ideális környezetet, ahol természetközeli, tágas területen, kellemesen élhetik mindennapjaikat, miközben a közönséggel való kapcsolatuk is megmarad.

A nagykőrösi Richter Safari Park egy egyedülálló látnivaló lesz nemcsak az országban, de Közép-Európában is.

A hatalmas területen ugyanis az autós szafari mellett egy élményparkot is létrehoztak, ahol egész napos programok várnak majd mindenkit. A harmincméteres óriáskerékről, a Safari Eye-ról madártávlatból csodálhatjátok meg az elétek terülő egzotikus látványt; az állatsimogatóban az autóból kiszállva pedig közvetlen közelről lehet találkozni majd olyan állatokkal, mint például a kenguru vagy a láma. A parkba az online jegyvásárlás és helyfoglalás már elindult, amit ide kattintva vehettek meg. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek