Meghitt felvételeket osztott meg a rostocki állatkert az újszülött jegesmedvékről

A Rostocki Állatkert Sizzel nevű jegesmedvéje két kölyöknek adott életet november 14-én. Az első bocs 10.15-kor született, a második 20 perccel később. Sizzel és Akiak, az apamedve most váltak először szülővé, de már kiderült, hogy ennek ellenére Sizzel született jegesmedve anyuka, és nagyon vigyáz az ikreire.

Az újdonsült medveanyuka csodálatosan gondoskodik a kicsinyeirőlForrás: zoo-rostock.de

Az állatkert közleménye szerint mindketten jó egészségnek örvendenek, ami reményt ad arra, hogy az anyuka és utódjai úrrá lesznek a kritikus első napokon, heteken. Bár egy átalagos jegesmedvebocs születési súlya nagyjából 1 kg, ezek a picúrok mindössze 450-850 grammal születtek. A barlangban a napi rutin jelenleg a sírásra, az ivásra és az alvásra korlátozódik.

A bocsok szinte csupaszon vagy nagyon kevés szőrrel születnek, de 3-5 nap múlva elkezd kinőni a szőrük. A hallójárataik a 18. és 26., a szemeik a 21. és a 34. életnap között nyílnak ki. Másfél-két hónap is eltelik, mire megteszik az első, ügyetlen lépéseiket. Az időjárástól és a bocsok erőnlététől függően legkorábban március elején hagyhatják el az almot az anyujkájuk társaságában. Ez azonban kamerákkal van felszerelve, így bármikor megfigyelhető a fiatal állatok fejlődése.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek