Galéria: Nézze, milyen édesek az állatkert perzsa leopárdkölykei!

Bemutatták a Fővárosi Állat- és Növénykert 10 hetes perzsa leopárdkölykeit, akiket már most is meg lehet nézni élőben - írja az MTI. Az állatkert több olyan programban is részt vesz, amely a veszélyeztetett fajok megmentésére törekszik, és ezek közé tartoznak a perzsa leopárdok is. A fajmentő program során más állatkertek is jelentkezhetnek, hogy az állatokat máshol szaporítsák a megfelelő génállomány megőrzése érdekében - mondta el a bemutatón Szabó Roland, a Fővárosi Állat- és Növénykert operatív igazgatója.

A Fővárosi Állat- és Növénykert régóta foglalkozik nagymacskákkal, ezen belül az Afrikában és Ázsiában is élő leopárdokkal. Legnagyobb termetű alfajuk a perzsa leopárd, amely a Kaukázustól Pakisztánig őshonos. A veszélyeztetett nagymacskának 2003 óta élnek példányai a városligeti intézményben - mondta Hanga Zoltán szóvivő. A 10 hetes kölykök két hete kapták első oltásukat, amelyet csütörtökön egy ismétlő, kombinált vakcina beadása követett - tette hozzá.

A kis vadállat! - A képre kattintva további fotókat láthat rólukForrás: Bagosi Zoltan/facebook.com/allatkert

Az érdeklődők csütörtök estétől hét napon át voksolhatnak a két leopárdkölykök nevére az budapesti állatkert honlapján. A nőstény állatnak három név közül lehet választani: ezek a perzsa Arya (jelentése: tiszteletre méltó), az Azara (jelentése: tűz, skarlátvörös), valamint az Azra (jelentése: szűz, ifjú hölgy). A hímnek az arab és perzsa eredetű Amir (jelentése: uralkodó, vezér halhatatan), Azad (jelentése: független, kötetlen), valamint Aziz (jelentése: erőteljes) nevek közül lehet választani.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek