Egy leopárd sétált be az étterembe, hogy reggelit keressen magának

Míg sok ember szívesebben marad otthon a koronavírus-járvány miatt, bizonyos nyilvános helyeken, beleértve az éttermeket is, különleges állati vendégek bukkanhatnak fel. Kiderült, hogy az állatvilág bizonyos egyedei ugyanúgy ragaszkodnak egy jó reggelihez, mint mi. az alábbi videón meg is örökítették, ahogy egy leopárd besétált a dél-afrikai Singita Ebony Lodge étterembe, miközben a reggelijére vadászott. Nézzék csak!

A Dél-afrikai Köztársaság Sabi Sands Vadrezervátumában található Singita Ebony Lodge luxusszálloda éttermében Erika Wiese, az Innovation Edge jótékonysági alap vezetője rögzítette a fenti felvételt, és elmondta, hogy először csak a közelben tanyázó vervet majmok riadt hangjára figyeltek fel, akik riadót fújtak, mielőtt ők észrevették volna a ragadozót.

Szerencsére az állat nagyon nyugodt volt, és kevés vendég volt a közelben.

"A nagybátyámmal és két közeli barátommal reggeli után folytattuk a beszélgetést az étteremben" – mesélte Weise. "Ezen a reggelen a majmok figyelmeztettek minket egy leopárd jelenlétére, amely feljutott a felső szintre, átment az alsó részén, majd igyekezett észrevétlen maradni." Wiese hozzátette: „Teljes félelmet, tiszteletet és hálát éreztünk. Nagyon ritka élmény egy ilyen találkozás egy leopárddal. Ez a helyzet igazolta, hogy az élővilág és az emberek harmóniában és tiszteletben élhetnek, és kölcsönhatásba léphetnek egymással."

A leopárdok megfigyeléséhez a világon a legjobb helyet éppen a Sabi Sand magánrezervátumban alakították ki, ahol a leopárdok hozzászoktak a szafari járművekhez is - illusztrációForrás: Derek Keats/Wikipedia

Wiese azt tanácsolja mindenkinek, aki hasonló helyzetbe kerül, hogy egyszerűen maradjon nyugodt. Hozzátette, hogy a Singita szálloda személyzete jól képzett abban, hogy mit kell tenni, ha vadállatokkal találkoznak, és szigorú biztonsági protokollt alkalmaznak a vendégek védelmében – írja a Travel and Leisure. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek