Még mézeskalácsot is készíthetünk a Nemzeti Színház ingyenes adventi programjain

Többek között koncertekkel, prózai, zenés és bábelőadásokkal, kézműves foglalkozásokkal, betlehemezéssel és jótékonysági gyűjtéssel várja az érdeklődőket a Nemzeti Színház a Kölyöknapok elnevezésű családi programsorozatán – adja hírül az MTI. Az adventi Kölyöknapok előadásai ingyenesek, de internetes foglaláshoz kötöttek, a regisztráció a teátrum honlapján elérhető.

A Kölyöknapok idei adventi sorozatának előfutára az őszbúcsúztató program lesz november 21-én vasárnap, amely során a teátrumban a gyerekek kukoricacsuhé-díszeket és mézeskalácsot is készíthetnek, valamint megnézhetik a János vitéz előadását, sőt, akár a darab jelmezeit is felpróbálhatják majd.

A rendezvény első programjának plakátjaForrás: nemzetiszinhaz.hu

Az első adventi vasárnapon, november 28-án a Klárisok zenekar koncertje, valamint gyertyagyújtás után a Leánder és Lenszirom előadása várja az ünnepre készülőket, de ekkor is lehet majd kézműves díszeket készíteni, illetve különleges hangszereket Wittek Béla hangszerkészítővel. Az ünnepváró második vasárnapon, december 5-én a Kaláka együttes ad koncertet, majd bábtáncoltató betlehemessel és egy székely betlehemes játékkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

December 12-én szintén lesz betlehemes csoport, a karácsonyi ünnep tradícióit a debreceni görög katolikus hagyományőrzők elevenítik fel. A program előtt a már megszokott kézműves foglalkozások várják a gyerekeket. Déltől az Aranyszamár Színház karácsonyi témájú bábos játékát nézhetik meg az érdeklődők.

Gondolnak a családokra is, akik itt vidáman hangolódhatnak az ünnepekreForrás: copyrighted/Eori Szabo Zsolt/nemzetiszinhaz.hu

Az utolsó vasárnap, december 19-én a kézműves foglalkozások mellett a Magyar Népmese Színház karácsonyi bábos betlehemes előadásán és a gencsapáti betlehemezők játékán vehetnek részt a programokra érkezők.  A Kölyöknapokon tartós élelmiszert, tisztálkodószereket és játékokat lehet adományozni a Reménycsillag Gyermekeinkért Alapítványnak.

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek