Még nem késett le a daruvonulásról, itt nézheti meg a csodaszép madarakat

Akik kilátogatnak a 10. alkalommal megrendezett Fehértavi Darvadozásra Sándorfalvára, nem csak a gyönyörű madarak kiemelt gyülekezési helyét csodálhatják majd meg, hanem megannyi kapcsolódó programon is részt vehetnek. A szervezők november 20-ra számos gyermekprogrammal, darunéző túrákkal és lovaskocsis természetismereti vezetéssel, madárgyűrűzéssel készülnek, de lehet majd kisvonatozni is a híres halvasúton is - olvasható az MTI hírében és a program honlapján.

A kép illusztrációForrás: Shutterstock.com / Stefan Holm

A darvak ezreinek a vonulása egyébként az ősz egyik legszebb természeti látványossága a Dél-Alföldön. A szegedi Fehér-tó és környéke pedig a kelet-európai állomány egyik kiemelt gyülekezési helye. Az itt megpihenő darvak a szántókon, tarlókon megfelelő táplálkozóhelyet találnak, az éjszakákat pedig a lecsapolt halastavakon töltik.

A darvak vonulását kísérő programokat aFehér-tó melletti Szalakóta Látogatóközpontnál szervezik. A madárgyűrűzést, amire mindig sokan kíváncsiak, már reggel elkezdik a szakemberek. A program ideje alatt a szikes tavaknál jellemző fajok mellett akár a vonulási időszakban a környéken ritkábban felbukkanó madarakkal is megismerkedhetnek a látogatók.

A Darvadozás központi helyszíne idén a sándorfalvi Pallavicini-kastély kertje lesz, innen indulnak délelőtt a lovaskocsis természetismereti túrák is.

A kastélykertben szabadtéri természetismereti játékokkal, kézműves foglalkozásokkal várják a gyerekeket. A helyi termékek vására mellett pedig rendeznek a darvakat bemutató multimédiás előadást, és feltűnik majd Samu is, a Kiskunsági Nemzeti Park méreg- és tetemkereső kutyája. A legtöbb program ingyenes, csak a kisvonatozásra kell külön 1000 forintos jegyet váltani a Szegedfish Kft. telephelyén, illetve a Lovaskocsis túrákra a kastélykertben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek