Ebben az állatkertben színes, világító állatok is helyet kaptak

Párizs forgalmas dzsungelétől mindössze 60 kilométerre található egy nyugalmas, bájjal teli hely: a híres Thoiry állatkert és szafari. Itt rendezik meg 2021. október 31. és 2022. március 6. között a varázslatos lámpásfesztivált, a Thoiry Lumières Sauvages-t, melyet a szafaripark szakemberei a kínai Zigong város művészeivel együtt hoztak létre.

Az immár negyedik alkalommal megrendezett fesztiválon a formáké, a fényeké és a színeké a főszerep, idén több mint 1000 állat, növény és egyéb forma lesz látható, amelyek napnyugtával kezdenek világítani.

Az 1965-ben megnyílt állatkert egy botanikus kertet és kastélyt is magában foglal. A hely mára Párizs környékének egyik kihagyhatatlan látványosságává vált, köszönhetően többek között a rendezvényeknek, ennek a fesztiválnak is, amely a világ minden tájáról érkező utazókat ámulatba ejti.

A fesztivál plakátjaForrás: Thoiry ZooSafari/Facebook

A fesztivál útvonalán a látogatók egy elvarázsolt séta főszereplőivé válhatnak, amely erdőkön és farmokon kanyarog őshonos állatok, korallok, óriási polipok, gyümölcsök, rovarok és gigantikus virágok között. Az itt járók a hatalmas világító tárgyak között egészen apróknak érezhetik magukat, mintha Alíz csodaországában járnának – írja a siviaggia.it.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek