Már látogatható az ország legnagyobb szalmabála-labirintusa

Tök jó Zalakaroson címmel indult programsorozat a fürdőtelepülésen, ahol a Karos Korzón kézműves vásárral és az ország legnagyobb, szalmabálákból épített labirintusával várják a családokat, derül ki a Zaol.hu cikkéből.

Szakony Attila / Zalai Hírlap

Az őszi szünetre szinte minden településen igyekeznek családi programokkal készülni, így aztán Zalakaroson sincs ez másképp, ahol a korzón napközben élményfestős alkotóműhellyel és kézművesvásárral, a Zalakarosi Fürdő beltéri játszóházában legókiállítással, esténként pedig élő zenével várják a fürdővárosba látogatókat. De persze van még egy látnivaló, amiért már két évvel ezelőtt is sokan keltek útra kíváncsian.

Felépítették ugyanis azt a labrintust, amely mérete miatt két évvel korábban már hivatalosan is bekerült a magyar rekordok közé, idén azonban még nagyobbra sikeredett: több mint 500 darab bálából készült, ezzel pedig jelenleg az ország legnagyobbjának számít. A labirintus interaktív, vagyis egyes állomásain fejtörő feladványokat kell megoldani, amelyek megfejtése után ajándék jár az útvesztő végén.

Szakony Attila / Zalai Hírlap

Az őszi programsorozat október 31-én jelmezversennyel, tökfaragással és halloweenpartival zárul majd, és a szalmabála-labirintusból is legkésőbb vasárnapig érdemes megkeresni a kivezető utat.

Ha még több őszi szünetes programra kíváncsiak szerte az országból, akkor kattintsanak erre a cikkünkre, ahol a hét legjobbnak ígérkező eseményeit gyűjtöttük össze a fővárosi állatkerttől kezdve a múzeumi jelmezkészítő műhelyeken keresztül a badacsonyörsi arborétumig.

A plüss útvesztő AusztráliábanForrás: Ashcombe Maze & Lavender Gardens/Facebook
Mit gondol, hol található a világ legnagyobb útvesztője?
Van valami különös kihívás az útvesztők világában, ami nemigen hagyja nyugton az embert. Meg kell találni a helyes útvonalat – még akkor is, ha csak ceruzával keressük a megoldást egy rejtvényújságban. Képzelhetik, hogy mennyivel izgalmasabb, mikor fal magasságú bokrok között bolyongva tesszük ugyanezt. Rengeteg különleges útvesztő van a világon, de szerintünk vannak egészen különlegesen érdekesek, nézze meg ezeket idekattintva!
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek