Solymász- és agarászbemutató is lesz ezen a családi vadászati napon

Akik ellátogatnak az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark vadászati családi napjára október 24-én, láthatnak solymász- és agarászbemutatót, részt vehetnek virtuális lövészeten, valamint megismerhetik a vadászat és vadgazdálkodás egykori és mai eszközeit - olvasható az MTI hírében.

Részlet az ópusztaszeri Csillagösvény Kalandpark közel öt kilométer hosszan kanyargó labirintusábólForrás: Csillagösvény Kalandpark

A tervezett programok sora egy délelőtti műnyulas vadászati bemutatóval kezdődik a nagyréten. Itt azt ismerhetjük meg, hogy miként vadásztak és vadásznak még ma is kutyákkal. A Puszta Házban könyvbemutatót tartanak majd, mely Pusztaszer elfeledett vadászterületeiről szól, Pinjung Emil, a Csongrád-Csanád megyei tájegységi fővadász történetein és kutatásain keresztül.

A nagyrét déltől ismét megtelik majd emberekkel, mivel ekkor solymászbemutatót tartanak majd a szakemberek. Az ebédidő közeledtével a vadétel-főzőverseny eredményhirdetését rendezik meg a skanzenben, a malommal szemközt. Kora délután a lovaspályán honfoglalás kori vadász- és hadieszközöket láthatnak az érdeklődők, a vállalkozó szelleműek pedig maguk is nyeregbe pattanhatnak. A programok sora a történelmi elöltöltős vadászfegyverek bemutatásával zárul.

A Rotunda Árpád-termében egész nap látogatható lesz a Csongrád-Csanád Megyei Vadászati Múzeum és Emlékhely, amely a térség összes vadfaját, köztük a védett és fokozottan védett fajokat is felvonultatja. A skanzenben a Mesekert Interaktív játszóház várja a gyereket, a Hódmezővásárhelyi tanyai olvasókör udvarán pedig kemencés finomságok sülnek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek