Bábfigurák kísérik a gyerekeket Óbuda új meseösvényén

Új, gyerekeknek szóló meseösvény nyílt a Kiscelli parkerdőben, ahol a résztvevők játékos feladatok segítségével találkozhatnak a legfontosabb zöldgondolatokkal, írja Óbuda hivatalos weboldala.

Határtalan sokszínűség meseösvényForrás: Mimó és Csipek/Facebook

A környezeti nevelést szolgáló meseösvény-program a Bábozd Zöldre Egyesület és Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat közös munkájának eredménye. Ugyanez az egyesület nemrégiben a VII. kerületbe készített egy hasonló meseösvényt, melyről mi is írtunk

A Határtalan sokszínűség nevű meseösvény jelentősége, hogy miközben a gyerekeknek interaktív, inspiráló szabadidős programot kínál, klímatudatosságra, környezettudatosságra nevel – mondta dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere a Kiscelli meseösvény átadó ünnepségén.

A Bábozd Zöldre Egyesület alkotói kedves ökobábfigurákat is megálmodtak, majd életre is keltették őket, akik a meseösvényen kísérve a gyerekeket segítenek megismerni a Kiscelli parkerdő lakóit, növényeit és állatait. Így amellett, hogy a kicsik barátkoznak a természetes környezet élővilágával, megtanulják azt tisztelni, és ezt a tiszteletet és odafigyelést a mindennapok során kamatoztatni. A Bábozd Zöldre Egyesület nyitott bábos meseösvény-vezetési programokat is szervez, amelyre szeretettel várják az érdeklődő családokat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek