Nagykanizsán minivárosban tanulnak közlekedni a gyerekek

Minivárost építettek fel a nagykanizsai Erzsébet téren gyalogátkelőhellyel, közlekedési lámpákkal és körforgalommal együtt. A Magyar Autó és Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. Road Safety, a biztonság az első elnevezésű, egy hétig tartó programján a gyerekek a közúti közlekedés szabályaival ismerkedhetnek meg – írja cikkében a Zaol.hu. 

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Az országjáró projekt hetedik helyszíne már a kanizsai, melyen az általános iskolák első és második osztályos csoportjainak állítottak össze egy olyan ismeretanyagot, amely a gyerekek által is érthető nyelvezettel magyarázza el a közlekedés szabályait.

Céljuk, hogy az élményekkel teli, rövid elméleti oktatást követően a felépített pályán a kicsik a gyakorlatban is találkozzanak a közlekedési szituációkkal, játékos formában megismerjék a szabályokat, és a közlekedés veszélyeire is felhívják a fiatalok figyelmét. Az iskolás csoportokat minden hétköznap 8 órától 12 óráig várják, de délutántól már szabadon látogatható a pálya, amelyen a családokat közlekedési instruktorok kísérik végig.

HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. december 17-ig minden héten új városba viszi el programját és állítja fel tanpályáját, október 25. és 30. között például Budapesten állomásoznak.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek