Egy 10 éves kislány ösztönzésére vezettek be új törvényt Kaliforniában

Kaliforniában szombat óta nemi megkülönböztetés nélkül kell árulniuk a nagyáruházaknak a gyerekeknek szánt termékek egy részét, például a játékokat és a higiéniás cikkeket, írja az MTI.

A gyerekjátékok is a létszükséglet között - illusztrációForrás: Pixabay / Készítette: Esi Grünhagen

Az amerikai sajtó szerint a Gavin Newsom, Kalifornia demokrata kormányzója által aláírt törvény úgy rendelkezik, hogy a nagy üzletekben lennie kell a nemek szempontjából semleges részlegnek is.
Ezekben "elfogadható választékot" kell felmutatni a termékekből, függetlenül attól, hogy hagyományosan lányoknak vagy fiúknak szánták.

A törvény nem vonatkozik a gyerekruhára, csak a játékokra és a gyermekápolási cikkekre.

A demokratáknak harmadszorra sikerült elfogadtatniuk a jogszabályt, miután 2019-ben és 2020-ban kudarcot vallottak. Az idei javaslatot Evan Low demokrata képviselő jegyzi, aki azt mondta: egyik munkatársának tízéves kislánya ihlette a jogszabályt. A kislány megkérdezte édesanyját, hogy miért "tiltottak" számára az üzlet egyes részei, csak azért, mert ő lány – közölte.

"Be kell fejeznünk a megbélyegzést azzal kapcsolatban, hogy mi elfogadható bizonyos nemek számára, és hagynunk kell a gyerekeket, hogy gyerekek lehessenek. Remélem, hogy ez a törvényjavaslat több vállalkozást ösztönöz Kaliforniában és az Egyesült Államokban, hogy elkerüljék a káros és elavult sztereotípiák erősítését" – tette hozzá a politikus.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek