"A rács mögött tartott állatok mutogatásának ideje lejárt": átalakul a Veszprémi Állatkert

Ötmilliárd forintból újulhat meg a Veszprémi Állatkert Fejes-völgyi része. A három hektáros terület teljes rekonstrukciójának első üteme során kicserélik a közműveket, elbontják a régi épületeket és kifutókat, majd új nagymacska-komplexum és háziállat-bemutató létesül. A munkálatok idén ősszel kezdődnek, és 2023 közepére fejeződnek majd be – írja a veol.hu. Nézzenek szét az állatkertben, ami hamarosan átalakul.

Az új projektet ismertető sajtótájékoztatón Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár megjegyezte, hogy "amikor a kultúráról beszélünk, gyakran a múzeumokra, könyvtárakra, a közművelődési intézményekre, színházakra gondolunk, pedig az állatkertek is kulturális színterek, ahol a társadalom széles köre megfordul. Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a rács mögött tartott állatok mutogatásának ideje lejárt. Az állatkertek a kultúra olyan színterei, ahol az oktatás, a nevelés, a tudományos munka, a környezetvédelem és a felelős állattartásra való figyelemfelhívás is megvalósul. 

Rácsok helyett új, medencés kifutót kapnak a nagymacskákForrás: INFO@BALINTKOVACS.HU/Balint Kovacs/veszprémi Állatkert/Facebook

A Veszprémi Állatkert a térség meghatározó turisztikai attrakciója. "Az állatkert igazgatójának – a várossal egyeztetve – stratégiai célja, hogy Európa egyik legattraktívabb állatkertjét hozzuk létre Veszprémben" – fogalmazott Porga Gyula polgármester.

A mostani fejlesztés során új, medencés kifutók készülnek a tigriseknek, a hópárducnak és a hiúzoknak, és megújul a növényzet is.

A talaj-, illetve a lombkoronaszinten kialakított rámpákon közlekedve az idősebb látogatók, illetve a babakocsival vagy kerekesszékkel érkezők is kényelmesen tekinthetik majd meg új helyükön a nagymacskákat. Emellett a háziállat-bemutató helyen a vidék állatvilágával ismerkedhetnek meg a városi gyerekek. Itt három nagy istállóval, egy kocsiszínnel és egy beállóval gazdagodik a Veszprémi Állatkert.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek