Előadásokkal és játékokkal mutatkoznak be a bioszféra-rezervátumok

Az UNESCO Ember és Bioszféra Programjában (MAB) bioszféra-rezervátumokat jelölnek ki a tagországokon belül azzal a céllal, hogy ezek őrizzék a hely természeti értékeit, és egyben a fenntartható gazdasági fejlődés mintaterületei is legyenek.

Martonvásár, Brunszvik-kastélyForrás: Pasztilla aka Attila Terbócs/commons.wikimedia.org

A Magyarországon kijelölt bioszféra-rezervátumok különböző, az országra jellemző élőhelytípusokat, tájtípusokat őriznek és mutatnak be. A hazai hat bioszféra-rezervátum az Aggteleki, a Fertő-tavi, a Hortobágyi, a Kiskunsági, a Pilisi és a Mura–Dráva–Duna határon átnyúló bioszféra-rezervátum.

Az Agroverzum tudományos központban, a martonvásári Brunszvik-kastély parkjában szeptember 17-én öt bioszféra-rezervátum képviselői mutatják be, hogy milyen természeti értékeket őriznek az egyes területeken, hogyan teszik ezt, és miért fontos ez a védelem. Ahhoz megértsük a biodiverzitás megőrzésének létfontosságát, meg kell ismernünk környezetünket. Tudnunk kell, hogy mennyire függ az életminőségünk attól, hogy milyen állapotban van természeti környezetünk. Ennek megértésében segít ez a rendezvény - olvasható az Agroverzum oldalán, ahol a részletes program is megtalálható. A programok ingyenesek, az intézmény arra kéri a látogatókat, hogy részvételi szándékukat jelezzék az Agroverzum valamelyik elérhetőségén.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek