Gyerekeknek, pedagógusoknak ingyenes lesz a közelgő vadászati világkiállítás

Hat éven aluli gyerekek ingyenesen látogathatják a Hungexpón szeptember 25. és október 14-e között mergendezésre kerülő vadászati Világkiállítást. Az ingyenesség vonatkozik a tanárokra is, írja a hvg.hu a rendezvény kormánybiztosa, Kovács Zoltán körlevelére hivatkozva.

Sok mindnet megtudhatnak a vadászok világáról - a fotó illusztrációForrás: Presslab / Shutterstock

Különleges vadfajok, Magyarország legnagyobb kiállítási akváriuma, vadászkutyás bemutatók, kulturális fesztivál, mindez pedig vásárokkal és a feledhetetlen gasztronómiai élményt garantáló sétánnyal egybekötve – ehhez hasonló programok várhatók a Vadászati és Természeti Világkiállításon a Hungexpo sajtóközleménye szerint.

A Hungexpo teljes területén, összesen 8 pavilonban, interaktív kiállítások, virtuális valóság játékok, nemzetközi előadások és diorámák segítenek megismertetni Földünk egyedülálló élővilágát. Hazánk vadászatával és vadgazdálkodásával egy ezeréves séta keretében ismerkedhetünk meg a Központi Magyar Kiállításon, de külön csarnokban mutatkoznak be a világ minden tájáról érkező nemzetek is.

A legaktuálisabb témákról világhírű szakemberek beszélgetnek a World Conservation Forum színpadán, az A pavilonban, ahol a természet fenntartható használata és védelme lesz a fő téma. A Világkiállítás fontos részei a különféle lovas, solymász, íjász és kutyás bemutatók. A kiállításon lehetőség lesz több VR-játék kipróbálására is, ami alkalmat ad arra, hogy játszva ismerjük meg a természet szépségeit: például sólyomként barangolhatjuk be hazánk virtuális vidékeit.

A naphoz a gasztronómiai sétányon gyűjthetünk erőt. A vad- és halhús a kiállítás egyik kiemelt vásárának, az OMÉK-nak is központi elemei lesznek. Jegyet ezen az oldalon vásárolhatunk. A teljesárú belépő 2700, a családi jegy 6700 forintba kerül.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek