Cincér-piac, íjászat és e-bike túra is várja a látogatókat Dömösön

Idén is megszervezik a Dunakanyarban a térség egyik leglátogatottabb természetvédelmi témájú rendezvényét, a Dömösi Zöld Forgatagot. A szeptember 18-ra szervezett eseményen részt vehetnek majd természetismereti játékokon, közös kiránduláson, vízparti programokon, kipróbálhatják az íjászatot, részt vehetnek kézműves foglalkozásokon, de lesz vásár, Cincér-piac és e-bike túra is. A programok 10 órakor kezdődnek és este 6-ig tartanak a dömösi hajóállomással szemben.

Forrás: Dömösi Zöld Forgatag / Press

Az ingyenesen látogatható családi napra minden korosztályt szívesen látnak a szervezők, és úgy is készülnek, hogy kicsiknek és nagyoknak is legyen min részt venniük. A kirándulásokat például két csoportra osztották. A szakvezetéssel egybekötött túrázást a kicsiknek a Duna-partra, a nagyoknak pedig a Rám-szakadékhoz tervezik - olvasható a Dunaipoly.hu oldalán.

Az állatbarátokat halas bemutató várja a Duna-parton, illetve állatsimogató és utazó barlang is. Az idei rendezvényhez a Dömösi Prépostság is csatlakozott. Délelőtt gyerekprogrammal, a rendezvény időtartama alatt pedig óránként induló tárlatvezetéssel várják az érdeklődőket. A túrákra előzetesen lehet jelentkezni, a helyszíni regisztrációra pedig a fennmaradó helyek függvényében lesz lehetőség.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek