Nemzetközi repülőshow-t és rengeteg hőlégballont láthatnak Szegeden

Szeptember 10. és 12. között rendezik meg a Szeged International Airshow-t, az ország egyik legnagyobb repülős rendezvényét, ahol egy régi hagyományt gondoltak újra a Szegedi Repülőtéren. Ez a hárpm nap a repülésről, a repülőkről és a repülősökről szól, a szervezők pedig három egyedi programstruktúrával, soha nem látott légiprogrammal és több mint 10 nemzet legjobb pilótáival készülnek.

Pillanatkép a 2020-as airshow-rólForrás: facebook.com/airshowszeged

Pénteken különleges éjszakai látványshow lesz, szombaton motorral és motor nélkül tartott bemutató repülésekre, valamint kötelék-repülésekre és hőlégballon-seregszemlére kerül sor, vasárnap pedig családi piknik lesz a levegő bajnokaival. A részletes program az esemény Facebook-oldalán olvasható, bővenn információkat a program honlapján találnak. A rendezvényen csak védettségi igazolvánnyal rendelkező látogatók és az általuk kísért kiskorú gyermekek vehetnek részt, a belépés 14 éves kor alatt ingyenes.

Szeptember 12. és 18. között ugyanitt rendezik meg a 22. FAI Hőlégballon Európa Bajnokságot, melyen 23 ország több mint 100 hőlégballonja száll a magasba, és 84 versenyző lesz jelen. Mint a delmagyar.hu írja, soha nem volt ennyi ballon Szeged légterében.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek