Ingyenes piknikekkel hangol az őszre a RepTár

Szeptember 4-én 10 órától ünneplo a RepTár 5 éves születésnapját, ez alkalomból ezen a napon a belépés díjmentes. A RepTár Piknik – Piknikezz a repülők árnyékában! című eseményen a meglévő élményelemek mellett (4D mozi, MiG-29 szimulátor, a Jak-52 és MiG-21 Pilótapont, Csúszópálya, RepTár Go) számos különleges program várja az érdeklődőket - derül ki a szervezők közleményéből.

Forrás: Reptár

Beszállókártyával különleges gépekbe pillanthatnak be, amire máskor nincs lehetőség, újra kinyílik például a MiG-29-es vadászgép pilótafülkéje. Emellett olyan az extrém élményeket lehet kipróbálni, mint a Zorb Ball nevű hatalmas, felfújható guruló labda, amihez egy 18 méter hosszú pálya is rendelkezésre áll, vagy a Bunge Run nevű felfújható pálya, ahol a kötél ellenállásával kell megküzdeni kortól, nemtől és súlytól függetlenül.

A nap folyamán többször beindítanak egy AS-62 típusú repülőgépmotort, amely típus az An-2-es repülőgépben, azaz az Ancsában működött. Lesz emellett tudományos játszóház és játékos művészeti feladatokkal várják a látogatókat. A RepTár udvarán lézerharc pályát alakítanak ki, ahol lézerpuskával két csapat játszhat egymás ellen. 

A Nyugati pályaudvarról 204-es gőzvontatású nosztalgiavonat érkezik a szolnoki vasútállomásra, majd a RepTár mögötti vágányra gördül be várhatóan 11 óra körül. A patináns kocsikat és a mozdonyt 16 és 17 óra között lehet megnézni. Az udvaron drónreptetés lesz többször a nap folyamán, valamint repülős csillámtetoválást, századjelvényt készíthetnek a gyermeksarokban a kicsik és nagyok.

A RepTár Pikniken 19:30-tól vetítik le az Őszi Mozi Piknik sorozat első filmjeit, az Őrjárat az égen 1 részét, valamint az Airplane!-t. Az Őrjárat az égen egy 1969-ben készült négyrészes, fekete-fehér magyar filmsorozat, mely a Repülőműszaki Főiskolán tanuló fiatalok és oktatók mindennapjait és a repülős élet mozgalmas napjait mutatja be. Az Airplane! 1980-as amerikai vígjáték, melyben egy utasszállító repülőgép kerül nagy slamasztikába. A mozipiknik további tervezett időpontjai szeptember 10., szeptember 18., szeptember 25. és október 2. A mozipiknikre a belépés díjmentes, a programokról bővebb információk olvashatók a RepTár honlapján.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek