Apró mozdonyokon utazhatják körbe a Vasúttörténeti Parkot a hétvégén

Idén 15 éves a Vasúttörténeti Park kerti vasútja, a jubileumot pedig a Kerti Vasutak Fesztiválján ünnepelhetjük meg szeptember 11-én és 12-én. Az eseményen az osztrák és a német kiállítók mellett horvát és magyar kerti vasúti járműépítők dízel-, elektromos-, és gőzmozdonyainak kicsinyített másai vonulnak fel az apró sínpályán. A kismozdonyok mögé felülve a gyerekek és szüleik körbeutazhatják az alagúttal, tavacskával színesített kerti vasúti pályát – olvaható a Park weboldalán.

Indulnak a minivonatok, amik körbe járják a parkot.Forrás: Magyar Vasúttörténeti Park / Hungarian Railway Museum/Facebook

A kerti vasutak találkozója minden évben nagy sikert arat a látogatók körében, egyedi élmény a vidáman füstölő és fütyülő kismozdonyok mögött ülve körbeutazni a parkosított környezetben. A hétvégén a látogatók rendelkezésére állnak majd a Park interaktív szolgáltatásai is, így a fordítókorongozás, illetve utazhatnak a 1026-os gőzmozdonyon, a lóvasúton és a felújított Csajka sínautóval is, sőt, kipróbálhatják az erejüket a kézihajtányon, valamint a vasútmodell ház is nyitva lesz.

A hétvégén sokféle kerti vasúton utazhatnak a látogatókForrás: Magyar Vasúttörténeti Park / Hungarian Railway Museum/Facebook

Az apró mozdonyok mellett felfújható aréna, kincskereső játék, arcfestés és csillámtetoválás várja a kicsiket és a nagyokat, mely programok ingyenesen vehetők igénybe.

Mindenkit szeretettel várnak szeptember szombaton és vasárnap 10-től 18 óráig. További információkat az eseményről ide kattintva kaphatnak. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek