Egy igazi kuriózum rejtőzik Nógrádban, az országos kéktúra útvonalán

Egy múlt heti cikkünkben írtunk arról, hogy Nógrád megye természeti adottságokban páratlan, mégis itt a legkevesebb a külföldi turista, másrészt viszont a hazai turisták száma az országos átlaghoz képest jóval kedvezőbb képet mutat. Jó hír ezért azoknak, akik szeretnek kirándulni, túrázni, hogy Felsőtold és Hollókő között egy különleges kilátó található az országos kéktúra útvonalán. Nagyon újnak tűnik, nemrég készülhetett el – írja a szeretlekmagyarorszag.hu.

Mintha a földből nyúlna ki a hatalmas kézfejForrás: Farkaskútvölgy/Facebook

Hollókő mellett egy romantikus hely, Farkaskútvölgy is felfedezésre vár, ahol a Cserhátban megbújik a "Kéz-kilátó" is, amiről eddig nem sokat hallottunk. A furcsa kilátópontnál nem található tábla, nincs róla sehol információ, egyszerűen csak ott van, a hegyoldalban.

A Kézre fel lehet lépni 4-5 lépcsőfokot, fel lehet mászni a hüvelykujjra, le lehet rá feküdni is, és élvezhetjük belőle a panorámát.

A különleges építmény mindene fából készült, nagyon precíz, aprólékos munka. A HVG cikke szerint Csíkszentmihályi Benjámin építész készítette a Farkaskútvölgy Hagyományőrző és Lótenyésztő Sportegyesület kezdeményezésére.

Farkaskútvölgy weboldalán és Facebook-oldalán találni róla néhány sort. "Bakancslistánkon volt, hogy valami maradandót alkossunk. Így született meg a túrázóknak is szép úti cél, ahonnan belátni az egész vidéket. Nekünk pedig ez egy elmélkedő pont, ahonnét a birtokot álmodhatjuk tovább" – írták.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek