Ebben a budapesti kerületben nyugágyak, piknikhelyek, vadvirágos rétek várják majd a pihenni vágyókat

Elkezdődött a Gyarmati Dezső Uszoda és a Pokorny József Sport- és Szabadidőközpont melletti, Máriaremetei út–Szabadság utca–Kadarka utca–Áchim András utca által határolt önkormányzati tulajdonú terület tájépítészeti rendezése, közösségi és sportcélú fejlesztése, írja a II. kerület önkormányzata egy közleményben.

Közösségi liget MáriaremeténForrás: masodikkerulet.hu

Megújul az eddig használt szabadidőpark, és több generációt kiszolgáló, változatos funkciókkal bővítik a meglévő teret. Meghosszabbítják a futókör nyomvonalát és fitneszparkot építenek, kerékpáros KRESZ-tanpálya épül és játszóteret alakítanak ki. A sportcélú fejlesztések között szerepel még pingpong- és sakkasztalok kihelyezése, valamint pétanque-, röplabda- és focipályák építése. Az uszoda épületében pedig rekreációs fejlesztések lesznek.

A ligetben új, egyedi tervezésű bútorokat helyeznek ki, ivókutakat telepítenek. A pihenést szolgáló parkos terület lankái között nyugágyak és piknikhelyek várják majd a kikapcsolódókat. Klubhelyiségnek és rendészeti célokra pavilon is épül, ahol lesz illemhely és kávézó is. A Szabadság utca mentén 19 férőhelyes szórt burkolatú parkoló és kerékpártárolók épülnek. A terület biztonságát térfigyelő kamerarendszer és közvilágítás szolgálja majd.

A parképítéssel jelentős méretű új zöldfelületet hoznak létre.

A veszélyes vagy rossz egészségi állapotú fákat, illetve az átalakítás miatt eltávolított egyedeket 234 darab előnevelt fával pótolják. Az erdősáv-ligetsáv fásításon kívül a növénytelepítési koncepció része lesz cserjék ültetése, évelők, talajtakarók és vadvirágos gyep kialakítása, valamint gyepesítés.

A kivitelezési munkálatokat idén júliusban kezdik és a tervek szerint egy évig tartanak majd. A II. Kerületi Önkormányzat a fővárosi önkormányzat „TÉR_KÖZ 2018" város-rehabilitációs pályázatán a Közösségi Liget kialakítására 300 millió forint támogatásban részesült. A fejlesztéshez jelentős önerővel is hozzájárul a II. kerület, valamint a Belügyminisztérium korábban megítélt 1 milliárd forintnyi költségvetési támogatása a Gyarmati Dezső Uszoda kivitelezéséhez és környezetének megújításához.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek