Denevérhang-vadászat és trópusi séta is lesz Kert a Köbön Fesztiválon

Augusztus 27. és 29. között rendezik a vácrátóti botanikus kertben a Kert a Köbön Fesztivált, melynek keretében eltölthetünk egy délutánt vagy akár három napot ökológusokkal, kipróbálhatjuk, megállnánk-e a helyünket énekesmadárként, éjszakai denevérhang-vadászaton vehetünk részt, pásztorokkal barátkozhatunk, a végtelen sztyeppék világában, odúk és holtfák között vagy párás trópusi köderdőben kalandozhatunk. Interaktív programok, gyerekfoglalkozások, izgalmas előadások és beszélgetések, esténként Harcsa Veronika-Gyémánt Bálint, Aurevoir és Szabó Balázs Bandája koncertek várnak ránk - derül ki az esemény oldaláról.

Forrás: facebook.com/nemzetibotanikuskert/

Augusztus 27-én, pénteken 14 órakor a Természetművészeti Nyitott Műhely kiállítása nyitja a programsort, és közös sétára indulhatunk a Vízimalomnál, majd 15.30-tól az Erdők, rétek és vízpartok zenéjével ismerkedhetünk. Szintén 15.30-tól állathangok szerte a kertben címmel lesz interaktív foglalkozás, 16 órától Divatos kerttörténeti séta, 17.30-tól A zenetörténész és a madárének-kutató ül egy asztalhoz. 18.30-tól Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint ad koncertet, 19.45-től pedig indul a Denevérhang-vadászat a sötét éjszakai kertben.

A szombati nap témáját a természet és kultúra harmóniája adja, a pásztorok és kunhalmok a végtelen sztyeppéken. 10.30-kor kezdődik egy biológus, egy régész és egy tájtörténész beszélgetése A kunhalmok mint a sztyeppék időkapszulái címmel. 12.00-től pásztorok, zenészek és biológusok beszélgetnek, eközben a gyerekek egész nap interaktív játékokon keresztül ismerkedhetnek a sztyeppék élővilágával és leleteivel. 19 órától az Aurevoir zenekar zenél.

Vasárnap az erdő témája kerül a középpontba kézműves és drámapedagógiai foglalkozásokon, emellett erdőökológusokkal beszélgethetünk arról, hogy mitől szép egy erdő ökológiailag, hogyan működik, és miként hat rá az ember, de rálátást nyerhetünk az erdő szépművészetben és irodalomban betöltött szerepére, és párás trópusi sétát tehetünk a pálmaházban. Lesz tudományos akadálypálya, mikroklíma-mérés, és séta a bambuszok földjén. Szabó Balázs Bandája 18 órától zenél. A részletes program a rendezvény oldalán olvasható.

A címlapkép forrása: Nemzeti Botanikus Kert, Vácrátót/Facebook

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek