Idén öt helyszínen élvezhetjük az éjszakai libegőzést

Július 17-én 4. alkalommal rendezik meg a Libegők Éjszakáját, ezen a napon négy helyszínen lehet késő estig libegőzni. Az eseményhez csatlakozik a mátraszentistváni Sípark, a lillafüredi Libegőpark, a sástói Oxygén Adrenalin Park és az eplényi Kaland Hegy is - derül ki az esemény Facebook-oldaláról.

Forrás: Oxygen Adrenalin Park - Mátra-Sástó/Facebook

Eredetileg a Zugligeti Libegő is erre a napra tervezte a rendezvényt, de azt a várható kedvezőtlen időjárás miatt lemondta, az időpontot pedig augusztus 28-ra módosítja. Az elővételben megvásárolt jegyek augusztus 28-án felhasználhatóak, vagy - augusztus 26-ig - a vásárlás helyszínén visszaválthatók - derül ki a BKV Facebook-oldaláról.

A mátraszentiváni Síparkban viszont naplementéző libegéssel összekötött éjszakai fáklyás túra indul Demecs Norbi, szakképzett túra- és idegenvezető kíséretével, ahol első körben a Sípark egyedi élővilágával és panorámájával ismerkedhetnek meg a résztvevők, majd Mátraszentistván és Mátraszentlászló utcáin és térségében nézhetnek körül elfeledett népszokásokat, hagyományokat, legendákat és kulturális térségi érdekességeket megismerve a szájról-szájra hagyományozódott valós történetek alapján - olvasható a sípark Facebook-oldalán.

Az Oxygén Adrenalin Park libegője meghosszabbított nyitvatartással, 9 órától egészen éjfélig látogatható, mely idő alatt megcsodálhatjuk az éjszakai Mátrát, és a környék éjjeli fényben úszó településeit. Mint írják, a naplemente aznap 20:33-kor várható. 

Az eplényi Síaréna már délutántól kezdve programokkal készül a Hagyományörző Hétvége keretein belül, ahol találkozhatunk Krekács Zoltán solymásszal, valamint Oppenauer Péterné kovácsmesterrel, akik július 17-én 13 órától 17 óráig élménydús bemutatóval készülnek. A Tekergő Nemezműhely is kiköltözik, ahol a gyerekek és a felnőttek is kipróbálhatják a nemezelést. A késői órákban pedig kezdetét veszi a Libegők éjszakája, ahol a látogatók 24 óráig élvezhetik a felvonót.

A Lillafüredi Libegőparkban 10 és 20 óra között várják a látogatókat, emellett túrával is készülnek, amelyre hivatalosan péntek délig kellett regisztrálni, de nem kizárt, hogy az elszánt érdeklődők ezután is próbálkozhatnak. A találkozó a Libegőpark pénztáránál lesz 17:45-kor, majd a jegyvásárlás és közös libegőzés után a hegyállomásról indul tovább a túra, a Jávorhegy 3 kilométeres szakaszán. Bővebb információk az esemény Facebook-oldalán olvashatók.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek