Nemsokára ezzel a játszóház-busszal is találkozhatunk a fővárosban

A BKV Facebook-oldalán találtuk a hírt, miszerint elkészült a cég járműflottájának egyik legkedvesebb tagja, ugyanis egy duplacsuklós Van Hool AGG 300 típusú autóbuszból játszóház alakult ki a gyerekek nagy örömére. Nincs benne hagyományos érelemben vett ülés, és a felszállás is korhatáros, de a képeket elnézve biztos, hogy a közlekedést szerető gyerekek kedvence lesz.

Az elkészült Játszóbusz ötletét a BKV nyílt napjai, a gyerekek érdeklődése és kíváncsisága adta, az átalakítás célja pedig az volt, hogy minél korábban megszerettessék a közösségi közlekedést a gyerekekkel.

A Van Hool AGG 300 típusú jármű az egyetlen duplacsuklós autóbusz Budapesten. Ez a tulajdonsága megmaradt, de külső- és belső megjelenését a gyerekek igényeihez igazították. A busz oldalát, a Gördülő játszóház címmel meghirdetett rajzpályázatra beérkezett gyermekrajzokkal díszítették fel, míg a belsejében szépen kialakított játszóház kapott helyet minivárral, mászókával, labdás medencével és óriás építőkockákkal. A barátságos, kívül színes, belül puha játszóház-busszal a cég nyílt napjain és rendezvényein találkozhat majd a közönség.

Címlapkék forrása: BKV Zrt. / Facebook.com

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek