A múltba és a jövőbe is elutazhatunk a vasúttörténeti járműparádén

   A július 17-18-i hétvégén a magyar vasút 175 éves fennállását ünnepli a Vasúttörténeti Park, ahol az állandó kiállításon kívül számos magyar és külföldi vendégjármű-különlegesség vonul majd fel, amivel izgalmas időutazást is tehetünk a hazai és európai vasút múltjától a jövőjéig.

  A Vasúttörténeti Park - illusztrációForrás: MÁV

  Többek között a Tram-train is megtekinthető lesz mindkét nap a 15-ös vágányon, valamint hét Nohab mozdony és a Volánbusz egy faros Ikarus busza is csatasorba áll a vasúti járműbemutató során. A jármű-különlegességeket a hétvége mindkét napján két alkalommal, 11 és 14 órakor lehet megnézni.

  A járműparádé mellett igazi gasztronómiai élménnyel is várják a szervezők az érdeklődőket, a helyszínen a vendégek akár két étkezőkocsi közül is választhatnak, hogy igazán autentikus hangulatban étkezzenek. A vasút történelme iránt érdeklődőket mindkét nap Vándor Vasúttörténeti Kiállítással várják az Orient-csarnok aulájában. A hétvégén az érdeklődők térítés ellenében utazhatnak a IIIk. 1026, a 411,118 és a BHÉV 27 gőzmozdonyok vezetőállásán, és Nohabos Csillagtúrán is részt vehetnek. 

  A családi programok között találjuk Farkasházi Réka és a Tintanyúl előadását szombaton 11 órakor, vasárnap ugyanebben az időben pedig az Eszterlánc-mesezenekar ad koncertet. A gyerekek egész hétvégén élvezhetik a vízi dodzsem izgalmait, hasonló szórakozásra nyújt lehetőséget az ugrálóvár, vagy a Kresz Park kerékpáros ügyességi pályája, ahol az egészen kicsik is elsajátíthatják a biztonságos biciklizés fortélyait - bővebb információk a Vasúttörténeti Park oldalán olvashatók.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek