Csütörtök éjfélig szavazhatnak a Budapesti Állatkert apró tapírjának a nevére

Fővárosi Állat- és Növénykert a nagyközönség segítségét kéri a weboldalán abban, hogy mi legyen a június végén született tapír kisfiú neve. Három névre lehet szavazni egészen július 15. csütörtök éjfélig. A voksolás eredményét a rákövetkező napon teszik majd közzé. A pici tapír június 28-án Suki és Géza nászából született. Mivel a tündéri kölyök és az anyuka sem igazán akar előjönni a szülőszobából, készítettek egy kisfilmet, hogy megmutassák, mi történik most a színfalak mögött, a tapírok istállójában.

Az elkövetkező hetekben már arra számítanak, hogy az anyuka és a kicsi is egyre több időt töltenek majd a kifutóban, és akkor a látogatók is megcsodálhatják őket. Ám addig még nevet kellene adni az apróságnak! Mivel már tudják, hogy a kistapír fiú, ennek alapján választottak ki három előzsűrizett nevet, amelyekre lehet szavazni. 

A három név, amire szavazni lehet, a következő:

Hektor: görög eredetű név, eredetileg egy mitológiai hőst, az Iliászból ismert trójai herceget, Priamosz király legidősebb fiát, Parisz és Kasszandra testvérét hívták így;
Hernandez: spanyol nyelvterületen, így a tapírok őshazájának egy részében is elterjedt név, valójában inkább családnév, illetve eredetileg patronima, azaz atyai név (jelentése: Hernán, illetve Hernando fia);
Rezső: az angol Roger, illetve a latin Rogerius és az olasz Ruggero/Ruggiero név magyar változata, de nyelvújításkori megjelenése óta a Rudolf és a Raoul magyar megfelelőjeként is használták. Ez a név folytatná azt a tréfás hagyományt, amely már a tapír apukánál, Gézánál is előfordult, hogy egy egzotikus állat jellegzetesen magyar hangzású nevet kap.

(Borítókép: YouTube.com).

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek